”Wanneer je focust op resultaat, zul je niet veranderen. Wanneer je focust op verandering, zul je resultaat zien” – Jack Dixon

Sjef de Graauw, Partner BusinessBuilding

Elke leidinggevende, leider, manager en bestuurder ervaart continu ontwikkelingen die effect hebben op de organisatie en de medewerkers. In onze sterk veranderende wereld is behoefte aan een ander soort leiderschap dan voorheen. Leiderschap dat zorgt voor een flexibele en veerkrachtige organisatie, met betrokken en loyale werknemers en opdrachtgevers.

Om die reden is iedereen op zoek naar het verhogen van de intrinsieke motivatie van die medewerkers en opdrachtgevers, en van andere stakeholders. Maar hoe doe je dat? Inspireren, faciliteren en verbinden zijn leidend in je ontwikkeling als organisatie. Want de motivatie om te werken of om met elkaar zaken te doen verandert fundamenteel. Gen-Z en millennials (en met hen steeds meer betrokkenen) gedijen niet meer bij een ‘ouderwetse’ hiërarchische structuur of klant-leverancier-relatie, maar zijn op zoek naar kwaliteit van (samen)werken en ‘ertoe doen’.

Hoe ga je om met deze externe en interne ontwikkelingen en veranderingen? Hoe en waarheen verander je een organisatie, een team, een medewerker? Wil jij je medewerkers, klanten en andere stakeholders ‘meekrijgen’, zodat ze betrokken blijven?

 

Expertisegebieden

Leiderschap

  • Grote, actuele kennis van (verander)processen
  • Neurowetenschappelijke kennis om (verander)processen te initiëren, te implementeren, te versnellen en te borgen
  • Bewezen ervaring in effectieve en efficiënte aansturing van grote en kleine teams
  • Teamontwikkeling en groepsdynamiek
  • Leiderschap

Commercie

  • Commercie van strategie tot executie
  • Het verbeteren en optimaliseren van vaardigheden en (commerciële) processen
  • Volwaardig gesprekspartner op CxO-niveau
  • Focus op long term relationships
  • Strategisch en conceptmatig denken

Neurowetenschappelijke inzichten

Sjef maakt gebruik van neurowetenschappelijke inzichten, omdat vandaaruit gedrag te verklaren en te veranderen is.

Achtergrond

Sjef is rationeel en nuchter, gemotiveerd en motiverend, resultaatgericht en positief ingesteld. Met zijn authenticiteit en analytisch vermogen is hij in staat om uw bedrijf de verandering en commerciële groei te brengen die u wenst. Sjef heeft zijn kennis in ruim 20 jaar opgedaan in veel hospitality-gerichte bedrijven. Horeca, (evenementen)locaties, catering, evenementen, decor, entertainment, maar ook logistiek en distributie zijn de branches waar hij ruim 20 jaar ervaring heeft in management- en directiefuncties. Sjef is dan ook een ervaren professional, met bewezen leidinggevende kwaliteiten in een b-t-b-omgeving. Gekoppeld aan zijn neurokennis bij uitstek de persoon voor uw organisatie als u op zoek bent naar die écht blijvende verandering in gedrag en gedachten binnen uw organisatie.

Passie

Sjef is een geboren en getogen Bosschenaar, werkend door het hele land. Bovenal is hij vader van 3 bloedjes van kinderen (incl. dat onder de nagels). Een Bourgondiër, een iets te passief basketballer en mountainbiker, met een grote zwak voor carnavalstradities. Een voetstap achterlaten in het zand is wat Sjef wil; een impact maken op de mensen die hij ontmoet, privé en zakelijk.

Sjef zijn passie is het beter maken van (commerciële) mensen en processen. Hij gelooft heilig in een combinatie van de juiste mensen op de juiste plaats. Want als de neurowetenschap ons iets leert, dan is het dat alles mensenwerk blijft!

Neem contact op:

De open- en eerlijkheid van Sjef heeft ervoor gezorgd dat er draagvlak is gecreëerd in het projectteam. En dit heeft ervoor gezorgd dat er een geweldig resultaat is neer gezet. Dit is 100% toe te schrijven aan Sjef. Hij weet wat de klant wil en handelt daar ook naar. Sjef is een fijn persoon om mee samen te werken die vol met creatieve en inspirerende ideeën zit.

Klantcases van BusinessBuilding: