Ik heb Kris ervaren als een zeer prettig persoon om mee samen te werken. Hij is deskundig, resultaatgericht en altijd bereid om te helpen. Hij heeft bij Rabobank Haarlem en Omstreken uitstekende commerciële resultaten behaald
Tom Doomernik

Directeur, Rabobank Bedrijven

Startsituatie

De directie van Rabobank Haarlem en Omstreken was op zoek naar een tijdelijke directeur Particulieren en Private Banking. Wij kwamen in contact met Kris Kabo van BusinessBuilding. Na een aantal verdiepende gesprekken hadden wij een goed gevoel over Kris en wij besloten om hem aan te stellen als interim-directeur Particulieren Private Banking. Kris was gedurende die periode verantwoordelijk voor het integraal aansturen van de particuliere afdeling (Hypotheken en Private Banking) van de Rabobank Haarlem en Omstreken. Daarnaast hebben wij Kris gevraagd om de commerciële resultaten op het gebied van beleggingsdienstverlening te optimaliseren.

Aanpak

Omdat lokale Rabobanken onderling goed vergeleken kunnen worden en er veel informatie beschikbaar is in de organisatie, is ervoor gekozen een zorgvuldige analyse van de verschillen te maken. De ervaring van Kris bij eerdere lokale Rabobanken kwam hier goed van pas. Samen met Kris hebben we een plan gemaakt, waarmee we meer tijd zijn gaan besteden aan de klanten waar groei te behalen valt. Met de overige klanten bleven we efficiënt in contact, zonder dat de klanttevredenheid afnam. De begeleiding van Kris heeft ervoor gezorgd dat we in mum van tijd de focus op de juiste klant konden leggen.

Resultaten

Doordat we konden focussen op onze kansen, hebben we flinke stappen gezet in de toename van het commercieel resultaat op het gebied van beleggingsdienstverlening. Het belangrijkste product om met de relaties in gesprek te gaan, de vermogensplanning, wordt actief aangeboden. Met de verkoop van dit product behoren we al enige tijd tot de top van alle lokale Rabobanken. Daarnaast is het werk voor de medewerkers interessanter en leuker geworden.