Veelgestelde vragen

Welkom op de Veelgestelde Vragen pagina van BusinessBuilding. We begrijpen dat de wereld van bedrijfsgroei, interim management en leiderschap soms complex kan zijn. We hebben deze FAQ-sectie gecreëerd om jouw meest prangende vragen te beantwoorden. Of je nu meer wilt weten over onze aanpak, expertise, of specifieke programma’s, de kans is groot dat je het antwoord hieronder vindt. Mocht je vraag er niet tussen staan, of wil je meer weten over een onderwerp, neem dan gerust contact met ons op. We zijn er om je te helpen en te begeleiden naar zakelijk succes!

Algemene vragen

Hoe kan ik een vrijblijvende afspraak maken met BusinessBuilding?

Voor het maken van een vrijblijvende afspraak met BusinessBuilding kun je eenvoudig je gegevens achterlaten op de contactpagina. Wij nemen vervolgens contact met je op om een afspraak in te plannen.

Wat is het verschil tussen een interim commercieel directeur en een interim commercieel manager?

Het verschil tussen een interim commercieel directeur en een interim commercieel manager ligt in hun verantwoordelijkheden. Een commercieel directeur richt zich niet alleen op operationele werkzaamheden, maar ook op strategieën voor de middellange en lange termijn. Een interim commercieel manager houdt zich doorgaans bezig met de dagelijkse operationele activiteiten van de verkoopafdeling.

Welke voordelen biedt een interim marketingmanager voor mijn bedrijf?

Een interim marketingmanager kan je bedrijf veel voordelen bieden. Met een ervaren professional aan boord kun je op korte termijn je marketingdoelen verwezenlijken. Nadat de marketingstrategieën zijn geïmplementeerd, zoeken we samen naar een geschikte opvolger, zodat de gerealiseerde verbeteringen van omzet en rendement blijvend zijn.

Wat is de achtergrond en expertise van de professionals bij BusinessBuilding?

De partners bij BusinessBuilding hebben allemaal jarenlange ervaring op directieniveau. Ze maken gebruik van bewezen methodieken en zijn bewezen bekwaam in het doorvoeren van verbeteringen en het behalen van resultaten.

Hoe zorgt BusinessBuilding voor borging van de gerealiseerde verbeteringen in de organisatie?

BusinessBuilding zorgt voor een gestructureerde werkwijze in de organisatie met behulp van ontwikkelde programma’s en methodieken. Daarnaast zorgen we voor een goede overdracht naar de opvolger, zodat de behaalde verbeteringen in de organisatie optimaal worden geborgd.

Zijn er referenties of succesverhalen van eerdere klanten die met BusinessBuilding hebben samengewerkt?

Jazeker! BusinessBuilding heeft sinds de oprichting in 2010 al meer dan 500 bedrijven geholpen om resultaten te verbeteren. Op de website vind je diverse klantcases waarin onze klanten onze succesvolle samenwerking beschrijven.

Interim Management

Wat doet een interim commercieel directeur?

Een interim commercieel directeur stuurt de verkoop- en marketingafdelingen aan. Hij of zij optimaliseert werkprocessen, verbetert de mindset en verhoogt de vaardigheden van het team. Een balans tussen korte- en langetermijnresultaten is daarbij essentieel.

In welke situaties kan een interim commercieel directeur van BusinessBuilding uitkomst bieden?

Een interim commercieel directeur biedt uitkomst op momenten dat er geen invulling wordt gegeven aan deze functie of wanneer er behoefte is aan extra expertise. Dankzij ons team is er snel beschikbaarheid van een geschikte interim directeur.

Wat is de werkwijze van BusinessBuilding voor het realiseren van resultaatverbetering met een interim commercieel directeur?

BusinessBuilding heeft eigen methodieken ontwikkeld, waarmee we resultaatverbetering realiseren. Onze interim commercieel directeur optimaliseert werkprocessen, werkt aan de mindset en verhoogt de vaardigheden van het team.

Wat zijn de verantwoordelijkheden van een interim salesmanager?

De verantwoordelijkheden van een interim salesmanager worden zorgvuldig afgestemd met de opdrachtgever aan het begin van de samenwerking. Doorgaans stuurt de interim manager de sales- en marketingafdeling aan en zorgt hij of zij voor verdere commerciële groei en ontwikkeling.

Op welke manieren kan een interim salesmanager bijdragen aan het vergroten van de verkoopresultaten?

Dankzij de ruime ervaring en bewezen methodieken kan een interim salesmanager snel resultaten verbeteren. Door gebruik te maken van data-gedreven inzichten stuurt de interim salesmanager gericht op het verhogen van de verkoopresultaten.

Wat zijn de betalingsvoorwaarden en tarieven voor het inhuren van een interim manager via Business Building?

De betalingstermijn bedraagt 14 dagen na factuurdatum. We factureren aan het einde van de maand. De tarieven zijn afhankelijk van de hoeveelheid dagen per week en de looptijd van de opdracht.

Hoe verloopt het proces van het vinden en selecteren van een geschikte interim manager bij BusinessBuilding?

We beginnen met een kennismakingsgesprek waarbij we jouw wensen en behoeften in kaart brengen. We kijken ook naar het benodigde profiel. Vervolgens volgt er een intake met de meest geschikte interim manager. Als er een goede wederzijdse klik is, wordt de startdatum besproken.

Commercieel directeur

Wat zijn de voordelen van het inschakelen van een interim commercieel directeur?

Met een interim commercieel directeur haal je direct enorm veel kennis en ervaring in huis, waarmee je op korte termijn je doelen kunt verwezenlijken. Nadat de verbeteringen zijn gestart, zoeken we samen naar een geschikte opvolger, om de continuïteit van de behaalde verbeteringen te waarborgen.

Hoe kan een interim commercieel directeur helpen bij het realiseren van veranderingen en het nemen van moeilijke beslissingen?

Een interim commercieel directeur is gewend om op directieniveau te acteren en te helpen bij het nemen van beslissingen. Hij of zij adviseert het MT of directieteam over de beste keuzes.

Wat voor ervaring brengt een interim commercieel directeur van BusinessBuilding mee?

Elke BusinessBuilding interim commercieel directeur heeft ten minste 8 jaar werkervaring op directieniveau en gebruikt bewezen methodieken om de resultaten te verbeteren.

Wat mag ik verwachten van een interim commercieel directeur?

De resultaten die je mag verwachten van een interim commercieel directeur zijn divers en worden afgestemd op jouw behoeften. Denk hierbij aan een beter functionerend team, meer nieuwe klanten, betere marges, meer tevreden klanten, efficiëntere werkprocessen en meer gemotiveerde medewerkers.

Impactvol leiderschap

Wat is impactvol leiderschap en waarom is het belangrijk?

Impactvol leiderschap zorgt ervoor dat managers en directieleden in staat zijn het beste uit de mensen en de organisatie te halen. In het huidige tijdperk, waarin veel van leiders wordt gevraagd, is impactvol leiderschap essentieel voor succes.

Hoe kan ik bepalen welk programma het beste past bij mijn bedrijf?

Als je een gratis kennismakingsgesprek inplant, denken wij met je mee om het beste programma te vinden dat optimaal aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Wat kan ik verwachten qua begeleiding en ondersteuning tijdens de programma's, en hoe zorgen jullie voor een waardevolle verbetering op de lange termijn?

Bij ieder programma stemmen we samen de doelstellingen af en bespreken we tussentijds de voortgang. We bekijken of er tussentijds bijsturing nodig is om de gestelde doelen te bereiken.

Hoe helpen de programma's om mijn leiderschapsvaardigheden te versterken en mijn vermogen om benodigde acties met overtuiging uit te voeren te vergroten?

Impactvol Leiderschap bestaat uit verschillende modules die stap voor stap helpen bij de ontwikkeling van leiderschapsvaardigheden. Onze leiderschap coaches hebben veel ervaring op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en begeleiden je naar de gewenste resultaten.

Hoe kan nieuw leiderschap bijdragen aan de groei en ontwikkeling van mijn bedrijf?

Als je als leider van de organisatie in staat bent om je mensen maximaal te laten presteren en aan je organisatie verbonden te houden, zal dit gegarandeerd bijdragen aan de groei en ontwikkeling van je bedrijf.

Welke veranderingen en verschuivingen brengt nieuw leiderschap met zich mee?

Veranderingen gaan steeds sneller en de nieuwe generaties vragen om een andere manier van leiderschap. Impactvol leiderschap leert je hoe je dit succesvol aanpakt.

Programma’s

Welke programma's biedt BusinessBuilding aan voor het creëren van toekomstige groei?

Wij hebben een breed scala aan programma’s, van strategieontwikkeling tot new business. Ook bieden we programma’s aan zoals Impactvol Leiderschap en Business Sustainability. Onze aanpak is altijd maatwerk, afgestemd op jouw bedrijf, behoeften en ambities.

Wat zijn de belangrijkste elementen van de programma's voor het bouwen van resultaatgerichte processen en structuren?

We beginnen met een grondige analyse, zodat we vervolgens de best passende structuur en werkprocessen kunnen inregelen. We maken hierbij gebruik van bewezen methodieken en ervaren coaches en interimmers.

Hoe kan BusinessBuilding helpen bij het ontwikkelen van betrokken en vaardige medewerkers?

BusinessBuilding heeft pragmatische en resultaatgerichte trainingen ontwikkeld, gecombineerd met mensgerichte trainers met ruime praktijkervaring. Hiermee betrekken we medewerkers en ontwikkelen we de juiste vaardigheden.

Welke specifieke trainingen worden aangeboden binnen de programma's van BusinessBuilding?

We bieden trainingen aan op het gebied van sales en marketing, variërend van new business tot (key)accountmanagement. Samen stemmen we het aanbod af op jouw behoeften tijdens een vrijblijvende kennismaking.