BusinessBuilding heeft in samenspraak met UniK een academy ontwikkeld waarbij de medewerkers over een periode van twee jaar opgeleid en begeleid worden.
Berlinda van Dijk

Unik

Klant aan het woord: Berlinda van Dijk, HR adviseur van UniK

UniK ondersteunt mensen met een verstandelijke, lichamelijke of een gedragsmatige beperking binnen de Jeugdwet en de WMO. We denken niet in beperkingen van mensen, maar in hun mogelijkheden. We leveren daarom geen zorg maar ondersteuning. We kijken naar de totale context. We isoleren mensen niet, maar betrekken hun hele omgeving. UniK, iedereen doet mee. Door de werkwijze van UniK hebben we in de afgelopen jaren al heel wat mooie verhalen mogen optekenen.

De vraag

De zorg is sterk aan het veranderen. De decentralisatie zorgt voor een verschuiving. Dit “nieuwe speelveld” vraagt ook om andere competenties en vaardigheden. Vanuit de visie van duurzame inzetbaarheid en het ontwikkelen van talenten heeft UniK in 2017 de UniK Academy opgericht. Hierin worden de medewerkers verder opgeleid om naast het leveren van goede zorg ook te acteren in dit nieuwe speelveld. Er zijn steeds meer aanbieders op de markt en het krijgen van de opdrachten is zeker geen automatisme meer.

UniK heeft gekozen voor zelf organiserende teams vanuit de filosofie dat medewerkers prima weten wat er in de wijk nodig is en dit het beste zelf kunnen bepalen. De vraag van UniK was tweeledig: begeleiding van de medewerkers in een sterk veranderende markt en ze te leren om marktgerichter te werken. En coaching bieden aan de medewerkers in de verdere vorming van de zelf organiserende teams.

Het resultaat

 

BusinessBuilding heeft in samenspraak met UniK een academy ontwikkeld waarbij de medewerkers over een periode van twee jaar opgeleid en begeleid worden. De onderdelen van deze academy zijn gericht op groepsdynamica, zelfontwikkeling  & zelfsturing en op marktbewerking. Al deze onderdelen worden gegeven door gespecialiseerde trainers en coaches.De medewerkers krijgen steeds in dagdelen de theorie en passen deze vervolgens direct toe in de praktijk. Onder andere met praktijkopdrachten leren ze het daadwerkelijk toepassen. De trainers en coaches van BusinessBuilding ondersteunen ook met online coaching tussen de theoriedagen door. De resultaten zijn ondertussen goed zichtbaar en de medewerkers en het management zijn erg enthousiast.

Impactvol Leiderschap

De wereld verandert, hoe ga je als leider mee?

Ga naar de Whitepaper!

You have Successfully Subscribed!