”Voor elke uitdaging is een oplossing​”

Niek van de Crommert, Partner BusinessBuilding

Het begint met een scherpe focus op wat echt belangrijk is. Mede door zijn sterk analytisch vermogen weet Niek snel tot de kern te komen. Zodra het doel duidelijk is, bepaalt hij de nodigde stappen om te komen tot het gewenste resultaat. Stappen die leiden tot verbetering van processen, tools en gedrag. Met aandacht voor detail en oog voor zowel individuele- als groepsdynamiek begeleidt hij het management en het team door dit proces. Door mensen in hun kracht te zetten, vertrouwen te geven en hen te laten ontwikkelen en verantwoordelijkheid te geven, creëert Niek high performance teams die duurzame commerciële groei realiseren.

Zijn aanpak is klantgericht en innovatief. Niek is ervan overtuigd dat bij (digitale) transformaties de mens de belangrijkste factor blijft voor succes. Het verankeren van de juiste mind-set van medewerkers is essentieel voor het behalen van structurele winstgevendheid. Met inspireren, faciliteren en verbinden als sleutelwoorden, streeft Niek voortdurend naar optimalisatie en verbetering.

 

Expertisegebieden

  • Strategie, management en executie
  • Commerciële verbeteringen en groei via sales en marketing
  • Structureren, begeleiden en aansturen van teams
  • Digitale commerciële transformatie
  • Interim-management en procesoptimalisatie

 

Achtergrond

Niek heeft een brede bedrijfskundige achtergrond en heeft ruime ervaring opgedaan in sales, marketing, business development en management consultancy. Met 25 jaar werkervaring in diverse commerciële rollen bij zowel multinationals als MKB en familiebedrijven, heeft hij een reputatie opgebouwd als een energieke en persistente commerciële leider, gericht op resultaatverbetering. Hij excelleert in het opbouwen en onderhouden van relaties, en heeft bewezen succesvolle teams te vormen en veranderingen effectief te managen.

Niek’s uitgebreide ervaring omvat een breed spectrum van activiteiten in B2B, B2C en retail, zowel nationaal als internationaal. Zijn coachende stijl en analytische benadering maken hem een effectieve people manager die commerciële afdelingen naar een hoger niveau tilt.

 

Passie

Het beste uit organisaties en mensen halen, is wat Niek drijft. Hij gelooft sterk in de noodzaak van verandering om resultaten te verbeteren en zet zich in met ambitie, enthousiasme en een vleugje humor. Zijn creatieve denkwijze en pragmatische aanpak zorgen voor integrale oplossingen die leiden tot duurzame groei.

Niek heeft een intrinsieke drive voor vernieuwing en verbetering. Met zijn bevlogenheid, drive en relativeringsvermogen, weet hij teams te motiveren. Samen slimme en effectieve verbeterprogramma’s realiseren, waardoor de tevredenheid van klanten en medewerkers stijgt en een duurzaam beter commercieel resultaat wordt behaald.

Neem contact op:

Klantcases van BusinessBuilding: