”Change as a Constant: de enige constante in het leven is verandering”

​Mark van Baal, Partner BusinessBuilding

Het continu verbeteren van je organisatie is een belangrijke levensader voor elk bedrijf. Hou daarom bestaande gewoontes, werkwijzen en processen doorlopend tegen het licht. Wat goed was tijdens de afgelopen jaren, is niet per definitie het beste voor de organisatie in de jaren die gaan komen. Een frisse blik van een externe professional werkt hierbij verhelderend.
Gezamenlijk inventariseren waar de kansen liggen, zowel intern als extern; deze kansen analyseren, implementeren, monitoren en bijsturen waar nodig.

Expertisegebieden:

  • Commercieel en Algemeen Interim Management
  • Ontwikkelen en implementeren van de commerciële strategie
  • Audits, Coaching en Training
  • Integratie en transitie van organisaties
  • Distributiekanaal Management

 

Achtergrond

Mark is van origine een verkoopprofessional. Hij is een resultaatgerichte “go-getter”, analytisch en financieel sterk, pragmatisch, denkt in kansen en gaat hier creatief mee om. Mark heeft ruim 30 jaar ervaring en is een ondernemende managementprofessional met uitgebreide internationale management-, sales-, marketing- en M&A-ervaring.

Mark heeft een trackrecord in duurzame commerciële resultaatverbetering door het optimaliseren van de verkooporganisatie, het ontwikkelen van nieuwe geografische markten, inclusief het opzetten van nieuwe verkoopkantoren en het groeien van bestaande organisaties door de introductie van nieuwe verkoopconcepten en het managen van hybride afzetkanalen. Hij heeft een aantal jaren in Dubai, Moskou en Duitsland gewoond en multiculturele teams geleid tot 75 man in algemene en commerciële managementfuncties in zowel familiebedrijven als beursgenoteerde ondernemingen.

Mark heeft zowel in lijn- als matrix functies gewerkt en heeft bewezen goed samen te werken op alle niveaus en disciplines van het bedrijf. Hij levert toegevoegde waarde in C-level management teams.

 

Passie

Mark is in zijn element in groei-, verbetering- en optimalisatieprocessen, waar zijn creatieve geest voor integrale oplossingen zorgt voor het bedrijf, het afzetkanaal en de klant. Nodig Mark uit om ook in jouw organisatie zijn toegevoegde waarde te laten gelden.

 

Neem contact op:

Klantcases van BusinessBuilding: