Maarten Verbunt – Simac Electronics

Simac Electronics is een technische handelsonderneming en behoort tot één van de werkmaatschappijen binnen de holding van Simac Techniek.  Als kenniscentrum en ingenieursbureau biedt Simac Electronics haar klanten hoogwaardige meet- en verbindingsoplossingen. Simac Electronics is marktleider op het gebied van glasvezelmeet- en lasapparatuur en levert alle nodige ondersteuning en service om deze instrumenten beschikbaar te houden voor de klant. Ook biedt Simac Electronics haar klanten hoogwaardige verbindingsoplossingen op het gebied van glasvezel-, coax- en koperkabelproducten. Toegevoegde waarde vindt de klant in onder andere; consultancy, engineering en project support.

maarten-verbunt-simac-electronics-businessbuildingDoor de aanhoudende groei van Simac Electronics is de behoefte ontstaan om een sterke sales manager leiding te laten geven aan de afdeling die zich bezig houdt met de verbindingsoplossingen. Het is nodig de huidige structuur en omvang van de betreffende afdeling opnieuw tegen het daglicht te houden. De directie ziet in dat hiervoor specifieke (management) vaardigheden nodig zijn.

BusinessBuilding heeft hiervoor in nauwe samenspraak met de (HR)directie een passend opleidingstraject opgesteld en in de vorm van diverse coachingsmodules een opleidingstraject ingezet. Onderdelen hiervan zijn onder andere; motiveren en leidinggeven, sturen met de vijf performers in commercie en de balans tussen de mens en het resultaat.

Al snel zagen wij dat dit traject vruchten begon af te werpen. De verkoopafdeling werkt goed samen en er is een goede communicatie. Het aantal afdelingsmedewerkers is sterk gegroeid en de bijhorende omzet gaat lineair mee in de goede richting. De commerciële resultaten zijn hierdoor beter dan verwacht en hebben nog veel potentie voor de toekomst. Ook in het MT van Simac Electronics is het merkbaar dat dit Sales management coachingtraject is doorlopen.

Tussen de coachingsessies door vinden praktijkopdrachten plaats. Hierdoor is er steeds een goede afstemming met betrekking tot  de dagelijkse gebeurtenissen. Dit is erg prettig aangezien het mogelijk is om op deze manier adequaat in te springen op de actuele behoefte van de dag.

BusinessBuilding besteedt ook aandacht aan de balans tussen mentale capaciteit, emotionele betrokkenheid en praktische inzet. Hiermee wordt  voor de langere termijn een goede manager gegarandeerd en heeft Simac Electronics de hoogst haalbare continuïteit.

Het resultaat is een sterke manager met focus op zowel de resultaten, als op de mensen in zijn team.

« Terug naar alle artikelen

Impactvol Leiderschap

De wereld verandert, hoe ga je als leider mee?

Ga naar de Whitepaper!

You have Successfully Subscribed!