Coen van der Poll – Peppered

Full service internetbureau Peppered richt zich op de culturele sector. Van (mobiele) websites tot narrowcasting, van online ticketing tot CRM. Ook adviseert Peppered over bijvoorbeeld ticketing- en planningsoftware. In de ruim twaalf jaar van haar bestaan heeft het een klantenkring van vijftig theaters en concertzalen opgebouwd.

coen-van-der-poll-peppered-businessbuildingDoor de economische crisis en de gevolgen voor de culturele sector startte eigenaar Coen van de Poll in 2009 een professionaliseringslag. Met de komst van een operationeel manager werd ingezet op een strakkere aansturing van de operatie. In 2010 lag de focus op het werven van nieuwe klanten. Al snel bleek dat de markt voldoende kansen bood, maar dat de organisatie niet was ingericht om deze goed te verzilveren.

De reden om de hulp van BusinessBuilding in te roepen was dan ook tweeledig. Help ons op korte termijn de commerciële kansen te verzilveren. En zorg er voor dat we binnen enkele maanden over de structuur en vaardigheden beschikken om het zelf te kunnen.

Doordat BusinessBuilding een aantal dagen meewerkte in het acquisitieproces ontstond al snel een overzicht van de belangrijke knelpunten. Met workshops en coaching is er structuur aangebracht in de werkwijze en hebben mensen grote stappen gemaakt in hun persoonlijke ontwikkeling. Ik zie dat ze zelfstandiger worden, dingen goed oppakken en nu ook vooral doorpakken. Daardoor konden we begin dit jaar een reorganisatie starten waarbij we vooral de aansturing van de organisatie anders hebben ingericht.

Opvallend was dat medewerkers de samenwerking met BusinessBuilding verschillend beleefden, van inspirerend tot bedreigend. Er was in het begin namelijk vooral angst om onze cultuur te verliezen. Maar we zijn er in geslaagd iedereen de noodzaak in te laten zien, ons te verbeteren en toch onze eigen specifieke cultuur te behouden.

De veranderingen geven mij nu de mogelijkheid om zaken los te laten. Hierdoor krijg ik de ruimte om dat te doen waar ik zelf goed in ben. Ik kan me meer richten op de verdere groei van Peppered.

« Terug naar alle artikelen

Impactvol Leiderschap

De wereld verandert, hoe ga je als leider mee?

Ga naar de Whitepaper!

You have Successfully Subscribed!