De roep om duurzaamheid wordt steeds luider. Ook als ondernemers in het MKB zijn we ons er allemaal van bewust dat duurzaamheid al lang niet meer een optie is, maar een noodzaak. En niet alleen vanwege wettelijke verplichtingen zoals de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Ook je klanten en medewerkers verwachten sustainability van jouw bedrijf. Ze willen werken bij of zakendoen met bedrijven die hun verantwoordelijkheid nemen voor de planeet en de maatschappij. Bij aanbestedingen is aantoonbaar duurzaam ondernemen vaak al een ‘must’. 

Business Sustainability programma: van wettelijke verplichting naar commerciële kans

Echt duurzaam ondernemen gaat natuurlijk veel verder dan alleen het naleven van regels en voorschriften. Want het biedt niet alleen verplichtingen, maar ook aanzienlijke commerciële kansen. Ons nieuwe Business Sustainability programma is precies daarvoor bedoeld: Het helpt ondernemers zoals jij bij het vertalen van sustainability naar commercieel beleid.

We horen van onze klanten regelmatig terug dat ze meer met duurzaamheid willen doen. Maar hoe dan? De warmtepomp en zonnepanelen zijn er al, maar hoe krijg je business sustainability verankerd in de kern van je onderneming?

 Hoe kan ik nu echt duurzaam ondernemen?

Tijdens ons Business Sustainability programma analyseren we vanuit de People-Planet-Profit- gedachte de opties voor jouw onderneming. We stellen samen haalbare Sustainable Development Goals op.

We brengen in kaart waar jij met jouw onderneming positieve impact mee kan maken en hoe je dit kan aanpakken. We vertalen dit samen met jouw managementteam naar concrete acties en communicatie. We denken daarbij in kansen en mogelijkheden en niet in bedreigingen!

Het Business Sustainability programma is pragmatisch. Lean & mean werken we in een aantal dagen naar haalbare stappen waarmee je duurzaamheid diep integreert in je strategieën en bedrijfsvoering. En daarmee voldoe je niet alleen aan de wetgeving, maar herkennen jouw klanten jou als een duurzaam en verantwoord ondernemer. Ook in de effectiviteit van je recruitment zal je dit goed terugzien. Steeds meer medewerkers willen niet (blijven) werken voor een niet duurzame onderneming.

Deze en andere voordelen resulteren uiteindelijk in overduidelijk verbeterde (duurzame!) bedrijfsresultaten. We vertellen er je graag over. Neem contact  met ons op en we laten je zien hoe je duurzaamheid optimaal voor jóuw bedrijf kan laten werken. 

« Terug naar alle artikelen