turbo's-hoet-turbos-businessbuilding-klant-aan-het-woord

Olaf Velthuis – Turbo’s Hoet

“Structureel stevige margeverbetering gerealiseerd”

De Turbo’s Hoet groep is een internationaal opererende organisatie die uit verschillende divisies bestaat waaronder de divisie turbochargers. Met 6 vestigingen, waaronder in Nederland, behoort de turbo divisie tot de grootste turbobedrijven van Europa. In haar thuismarkten is Turbo’s Hoet marktleider maar desondanks zitten wij niet stil en zoeken wij constant weer naar nieuwe kansen.

Turbo’s Hoet Nederland heeft op basis van haar professionele kennis en kwaliteit van dienstverlening een goede reputatie. Hierdoor is er een goed fundament binnen de organisatie en een grote en tevreden klantenkring.

In 2014 stond Turbo’s Hoet voor de uitdaging om in een snel en sterk veranderende marktomgeving ook voor de toekomst de nummer 1 positie veilig te stellen. BusinessBuilding, in de persoon van Jan Flipsen, heeft na een grondige analyse een aantal zaken stevig aangepakt.

Allereerst hebben wij samen met hem onze visie en missie geherdefinieerd en een aansluitende commerciële strategie ingezet. Als gevolg hiervan moest de organisatie veranderen en een aantal operationele en daarmee inhoudelijk gedreven mensen met plezier gerichter commercieel te werk gaan. Om deze verandering integraal aan te pakken heeft hij een gedegen verkoopplan geschreven en vandaaruit een Sales Activity Programma opgezet. Uitgangspunt hierbij was dat er bij alle betrokkene constante focus is op een aantal relevante KPI’s . Door het inrichten van optimale werkprocessen hebben wij nu meer zicht op de voortgang en te verwachten resultaten. Daarnaast is er tijd en energie gestoken in het trainen en coachen op de juiste commerciële vaardigheden van alle medewerkers die een actieve klantencontact rol hebben. Het directe resultaat van deze aanpak is dat nu alle medewerkers met commerciële taken de juiste mindset hebben en wij binnen een kort tijdsbestek een aantoonbaar structureel stevige margeverbetering hebben gerealiseerd.  

« Terug naar alle artikelen