Als salesteam ben je continu op zoek naar de meest winstgevende manieren voor een succesvolle afzet van je product of dienst. Digitale trends en ontwikkelingen zullen daarbij sales verder gaan beïnvloeden.

Moderne technologie maakt het mogelijk om nieuwe doelgroepen te bereiken en de klantervaring te verbeteren, waardoor de omzet (en winst) kunnen groeien. Maak gebruik van deze tools om je salesteam te helpen optimaal te werken.

Bouw aan een volle en kwalitatieve lijst met leads

Een deal sluiten gaat vaak niet volgens de planning die je als verkoper in je hoofd hebt. Zonder dat je er invloed op hebt, kan een veelbelovende prospect ineens afhaken of een aankoop op de lange baan schuiven. Je hebt dus veel potentiële klanten nodig om je omzetdoelen te halen.

Bouw daarom aan een digitale pijplijn met minimaal drie keer meer verkoopkansen dan je nodig hebt voor je omzetdoel. En zorg ervoor dat je niet rekent op een of twee grote deals.

Het maken en hebben van een actieve en gekwalificeerde lijst met leads en tijd besteden aan deze prospectie is dé manier om groei op de lange termijn te garanderen. Focus je bij het samenstellen van deze lijst op criteria van je ideale nieuwe klant.

Een non-stop zoektocht naar nieuwe klanten

 Het zoeken naar leads moet een continu proces zijn, niet iets dat je willekeurig in- en uitschakelt. Denk er niet alleen aan welke stappen je gaat nemen om je pijplijn op te bouwen, maar ook met welke frequentie (bijvoorbeeld dagelijks, wekelijks, maandelijks). Neem die acties vervolgens op in je agenda of actielijst. Het genereren van leads en het besteden van aandacht aan je prospects is geen optionele activiteit, maar een essentieel onderdeel van je werkdag.

Wees creatief

 We krijgen, ook in B2B, zoveel informatie op ons af dat onze hersenen automatisch een groot deel van die informatie negeren. Wil je de aandacht van je prospect pakken, dan moet je creatief zijn. Pas creatieve en niet-traditionele methoden, technieken en benaderingen toe. Je moet je klanten meer weten te verrassen dan dat ze geschokt zijn door de wereld om hen heen.

Uiteraard moet je creatieve idee wel resoneren. Je benadering blijft altijd respectvol en gericht op je doelgroep. Je blijft waarde creëren voor je prospect.

Sales automation

Het is een misverstand dat het automatisering van processen niet zou samengaan met creativiteit en personalisatie. Automatisering bevordert zelfs de creativiteit omdat je meer tijdrovende routinetaken delegeert aan (gespecialiseerde) digitale tools. Je hebt meer tijd om te brainstormen en je kunt creatievere manieren bedenken om je producten te verkopen en je aanbod te personaliseren.

 Met een goede CRM kun je de klantervaring automatiseren, campagnes opzetten, sales flows visualiseren en effectief beheren.

 Artificial intelligence (AI) en gegevensverwerking

 AI kan niet alleen worden toegepast om communicatie te automatiseren of om content te genereren, maar ook om grote hoeveelheden klantgegevens te verwerken. Kunstmatige intelligentie stelt je in staat je prospects beter te analyseren om het klanttraject en de doelgroepen verder aan te passen en te verbeteren.

« Terug naar alle artikelen

Impactvol Leiderschap

De wereld verandert, hoe ga je als leider mee?

Ga naar de Whitepaper!

You have Successfully Subscribed!