Ongetwijfeld ben je het jaar begonnen met nieuwe plannen, vol met commerciële doelen en ambities voor 2020. Maar plannen maken is niet het moeilijkste. Je plan daadwerkelijk implementeren is een stuk lastiger. De hoe-vraag speelt hierin de belangrijkste rol. Hoe ga jij je plannen realiseren? Welke concrete acties ga je daarvoor uitvoeren?

Nu het jaar 2020 echt is begonnen, is het tijd om je plan werkelijkheid te laten worden.  Juist nu de waan van de dag weer op de loer ligt en allerlei onderwerpen continu om je aandacht vragen.

Hoe zorg je er dan voor dat je plannen vol met goede voornemens en ambities realiteit worden?

We geven vast een aantal tips:

  • Blijf structureel aandacht schenken aan de ideeën in het plan, bijvoorbeeld met de PDCA-methodiek.
  • Maak de voortgang een terugkerend onderwerp op de agenda van het verkoopoverleg
  • Hanteer reële deadlines en verwachtingen
  • Maak iemand concreet verantwoordelijk voor deze deadlines
  • Stel maandelijkse doelen of tussendoelen
  • Laat de waan van de dag niet leidend worden in de activiteiten

Implementatie is een vak apart

Wij zien in de praktijk regelmatig dat plannen na een tijdje toch weer in de spreekwoordelijke lade verdwijnen. Vaak is dit omdat de dagelijkse rompslomp alle aandacht vraagt én krijgt. Daarnaast wordt de grondige implementatie van een goed plan onderschat. Dit is echt een vak apart.

Elk plan brengt veranderingen met zich mee. En elke verandering veroorzaakt hobbels en enige weerstand. Er komt daarom het nodige bij kijken om een goed plan succesvol te implementeren. Wil je meer weten over hoe je een goed plan tot een goede uitvoering brengt, mail ons dan, we geven je graag meer tips.

« Terug naar alle artikelen

Impactvol Leiderschap

De wereld verandert, hoe ga je als leider mee?

Ga naar de Whitepaper!

You have Successfully Subscribed!