Bij businessbuilding een salesmanagement coaching doorlopen. Een intensief traject met tastbare resultaten. Een echte aanrader.
Maarten Verbunt

Simac Electronics

Simac Electronics is een technische handelsonderneming die behoort tot één van de werkmaatschappijen binnen de holding van Simac Techniek. Simac Electronics is marktleider op het gebied van glasvezelmeet- en lasapparatuur en levert alle nodige ondersteuning en service om deze instrumenten beschikbaar te houden voor de klant.

Startsituatie

‘Vanwege de aanhoudende groei van Simac Electronics is de behoefte ontstaan om een sterke sales manager leiding te laten geven aan de afdeling die zich bezighoudt met de verbindingsoplossingen. Het is nodig de huidige structuur en omvang van de betreffende afdeling opnieuw tegen het daglicht te houden. De directie ziet in dat hiervoor specifieke (management)vaardigheden nodig zijn.’

Aanpak

BusinessBuilding heeft in nauwe samenspraak met de (HR)directie een passend opleidingstraject opgesteld. Het traject is ingezet in de vorm van diverse coachingsmodules. Onderdelen hiervan zijn bijvoorbeeld motiveren en leidinggeven, sturen met de vijf performers in commercie, balans tussen de mens en het resultaat.

Tussen de coachingsessies door vinden praktijkopdrachten plaats. Hierdoor is er steeds een goede afstemming met betrekking tot de dagelijkse gebeurtenissen. Dit is prettig aangezien het mogelijk is om op deze manier adequaat in te springen op de actuele behoefte van de dag.

Resultaat

‘Al snel zagen wij dat dit traject vruchten begon af te werpen. Nu werken de medewerkers van de verkoopafdeling goed samen en is er een goede communicatie. Het aantal afdelingsmedewerkers is sterk gegroeid en de bijhorende omzet gaat lineair mee in de goede richting. De commerciële resultaten zijn hierdoor beter dan verwacht en hebben nog veel potentie voor de toekomst. Ook in het MT van Simac Electronics is merkbaar dat dit sales management coachingtraject is doorlopen. Het resultaat is een sterke manager met focus op zowel de resultaten, als op de mensen in zijn team.’