We zochten naar een partner die onze mensen en werkmethodieken kon aanscherpen. De resultaten zijn fantastisch. Het aantal afspraken is flink gestegen.
Edwin Witte

Ford

Soort organisatie

Ford B&K autocentrum vertegenwoordigt met vier strategisch verdeelde vestigingen in de kop van Noord-Holland de personenauto- en bedrijfswagenlijnen van Ford. Al meer dan 85 jaar zijn wij het adres voor garantie, service en betrouwbare occasions. Verdeeld over onze vestigingen hebben wij een keur aan personenauto’s en lichte bedrijfswagen occasions.

Startsituatie-klantvraag

‘Het oriëntatiegedrag van de consument is enorm veranderd. Het is geen vanzelfsprekendheid dat de consument onze showroom bezoekt. Dit geldt ook voor de bezetting van onze werkplaatsen.

In deze markt is het hebben van een proactieve benadering één van de ingrediënten om de verkoopaantallen en de marge op een gezond peil te houden. We zochten naar een partner die onze mensen en werkmethodieken kan aanscherpen, zodat we snel meer showroom- en werkplaatsbezoeken creëren. BusinessBuilding heeft hier een programma gedraaid. De resultaten zijn fantastisch. Het aantal afspraken dat met onze huidige bezetting is gerealiseerd, geeft duidelijk weer dat er nog voldoende kopers zijn in deze markt.’

Aanpak

Na een aantal gesprekken heeft BusinessBuilding een maatwerkprogramma samengesteld. De intensiteit van het programma sluit aan bij de vaardigheden van onze medewerkers. Hierdoor is het creëren van draagvlak haalbaar en kunnen we onze nieuwe werkwijze verankeren. Het is ons opgevallen dat de mensen van BusinessBuilding zich persoonlijke betrokken voelen voor het behalen van goede resultaten. Zij schromen niet om ook ongevraagd advies te geven. Ook hebben zij ons voorzien van sturingsmodellen, waardoor wij als organisatie meer grip op de resultaten hebben gekregen.

Resultaat

Het programma van BusinessBuilding heeft vanaf de eerste dag geresulteerd in sterke verbeteringen. Voor ons is nu inzichtelijk hoe we op proactieve wijze onze klanten naar onze vestigingen kunnen krijgen. Onze mensen geloven weer in hun eigen kunnen, ze hebben de overtuiging terug en beschikken weer over de juiste vaardigheden. Onze organisatie is meer dan hoopvol gestemd, want wat wil je nog meer dan binnen zes uur 61 afspraken maken. De mensen van al onze Ford B&K vestigingen gaan vol overtuiging het nieuwe jaar in. We zijn er zeker van dat we onze positie verder kunnen uitbouwen en zullen deze positie met verve verdedigen indien nodig.