Haal het meeste uit multichannel acquisitie: online social selling en offline kanalen.

Sales focust zich op twee belangrijke facetten: acquisitie en het behouden van de geacquireerde klanten. De meest effectieve vorm van acquisitie is het gecombineerd inzetten van online en offline kanalen. Deze vorm heet multichannel acquisitie: het inzetten van online social selling platformen in combinatie met traditionelere, offline kanalen zoals beurzen, telefonische acquisitie, netwerken en seminars. Met multichannel acquisitie maak je het échte verschil en wordt jouw acquisitie nog succesvoller.

4 redenen om te beginnen met Multichannel Acquisitie

De technieken en vaardigheden van de multichannel acquisitie aanpak leer je bij BusinessBuilding. Wij kijken naar het volledige acquisitie proces op maat: jouw business, jouw resultaat, jouw doelstellingen. Twijfel je nog? Bekijk de 4 redenen om direct te beginnen met de multichannel acquisitie methodiek:

  1. Op de eerste plaats wordt een boodschap die via meerdere kanalen gehoord of gelezen wordt, veel eerder herkend en daardoor eerder als waarheid gezien.
  2. Op de tweede plaats heeft de accountmanager die gebruik maakt van multichannel acquisitie een kapstok, waardoor de drempel om contact op te nemen lager wordt. Hij heeft daardoor simpelweg meer contactmomenten om afspraken te maken.
  3. Op de derde plaats neemt de bereikbaarheid van contactpersonen toe. Doordat ze de bedrijfsnaam en bijbehorende boodschap al meerdere keren hebben gezien zijn ze sneller geneigd om de accountmanager te woord te staan
  4. Op de vierde plaats zal de conversie toenemen. Het aantal belletjes dat nodig is om tien afspraken te creëren zal bij een multichannel aanpak lager liggen dan bij alleen een telefonische acquisitie aanpak

Wil je nog meer resultaat in je acquisitie? Denk dan ook goed na over: WIE zijn je meest kansrijke prospects en WAAROM kopen zij bij jou. Dan richt jij je op de juiste doelgroep, met de juiste boodschap en benader je jouw prospects via de meest rendabele oriëntatie kanalen. Succes verzekerd!

Meer info

Wil je weten hoe jij deze multichannel acquisitie aanpak kan gaan inzetten en hoeveel deze aanpak oplevert? Neem hier vrijblijvend contact met ons op, dan gaan we daarover in gesprek.

« Terug naar alle artikelen