Directies hebben vaak behoefte aan iemand met seniore kennis, ervaring en commerciële slagkracht. Iemand die concrete oplossingen voor commerciële problemen biedt, kan meedenken over de toekomst en als overall sparringpartner fungeert. Er is, kortom, behoefte aan een commercieel directeur.

Bij veel MKB ondernemingen bestaat deze behoefte, maar om uiteenlopende redenen niet op fulltime basis. Denk hierbij aan de bijkomende hoge loonkosten of beperkte taakinhoud. Hierdoor is een fulltime commercieel directeur meestal niet noodzakelijk.

In dat geval is een interim commercieel directeur een structurele, flexibele uitkomt. Dit is de optie om een commercieel directeur bij uw organisatie te betrekken, zonder de hoge kosten van een vaste kracht. Onze hoogwaardige interim commercieel directeuren zijn 24/7 bereikbaar en werken een deel van de tijd bij u op locatie. Wij zijn blijvend betrokken en beschikbaar wanneer u dat nodig acht.

Al onze interim managers passen een bewezen succesvolle methodiek toe. Dit houdt in dat er gestructureerd negen verschillende fases worden doorlopen, waarbij al in de beginfases duidelijk wordt wat onze samenwerking u gaat opleveren.

De 9 fases zijn als volgt opgebouwd:

  1. Kennismaking: een goede kennismaking zorgt ervoor dat het hele team meteen ‘on-board’ komt.
  2. Commerciële Audit: een scherpe analyse van de verkooporganisatie en de kansen.
  3. Roadmap 6-12 maanden: samen bepalen we de kansen waarmee we direct aan de slag gaan.
  4. 5 performers in commercie: optimaliseren van het gehele commerciële proces.
  5. Optimale structuur: implementeren van de optimale werkstructuur.
  6. Vaardigheden optimaliseren: wij helpen uw medewerkers en het management om hun commerciële vaardigheden te optimaliseren.
  7. Groepsdynamica & gedrag: commerciële groei is pas blijvend als de groepsdynamica en het gedrag van commerciële medewerkers óók veranderen.
  8. Business intelligence: met behulp van data en inzichten gaan we steeds slimmer werken.
  9. Borging & overdracht: zodat de ingezette verbeteringen blijven zijn.

Een interim commercieel directeur is al mogelijk vanaf 1 dag per week. Samen met u stemmen we de benodigde tijd af om de gestelde doelstellingen te behalen.

Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Klik hier en wij nemen vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Zou jij ook eens willen sparren over commerciële resultaten?

Zou jij ook eens willen sparren over commerciële resultaten?

We gaan graag het gesprek aan. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op! Voortaan ontvang je max. 6x per jaar onze nieuwsbrief.

Hartelijk dank voor je interesse. We nemen contact met je op.