Directies hebben regelmatig behoefte aan iemand met grondige kennis, ervaring en commerciële slagkracht. Iemand die concrete oplossingen voor commerciële problemen biedt, meedenkt over de toekomst en als overall sparringpartner fungeert. Kortom, er is behoefte aan een commercieel directeur.

Bij veel MKB ondernemingen bestaat deze behoefte, maar om uiteenlopende redenen niet op fulltime basis. Denk hierbij aan de bijkomende hoge loonkosten of beperkte taakinhoud. Hierdoor is een fulltime commercieel directeur meestal niet noodzakelijk.jouIn dat geval is een interim commercieel directeur een structurele, flexibele uitkomst. Dit geeft je de mogelijkheid om een commercieel directeur bij je organisatie te betrekken, zonder de hoge kosten van een vaste kracht. Onze hoogwaardige interim commercieel directeuren zijn 24/7 bereikbaar en werken een deel van de tijd bij jou op locatie. Wij zijn blijvend betrokken en beschikbaar wanneer je dat nodig acht.

Al onze interim managers passen een bewezen succesvolle methodiek toe. Dit houdt in dat er gestructureerd negen verschillende fases worden doorlopen, waarbij al in de beginfases duidelijk wordt wat onze samenwerking je gaat opleveren.

Commerciële groei BusinessBuilding

De 9 fases zijn als volgt opgebouwd:

  1. Kennismaking: een goede kennismaking zorgt ervoor dat het hele team meteen ‘on-board’ komt.
  2. Commerciële Audit: een scherpe analyse van de verkooporganisatie en de kansen.
  3. Roadmap 6-12 maanden: samen bepalen we de kansen waarmee we direct aan de slag gaan.
  4. Vijf performers in commercie: optimaliseren van het gehele commerciële proces.
  5. Optimale structuur: implementeren van de optimale werkstructuur.
  6. Vaardigheden optimaliseren: wij helpen je medewerkers en het management om hun commerciële vaardigheden te optimaliseren.
  7. Groepsdynamica & gedrag: commerciële groei is pas blijvend als de groepsdynamica en het gedrag van commerciële medewerkers óók veranderen.
  8. Business intelligence: met behulp van data en inzichten gaan we steeds slimmer werken.
  9. Borging & overdracht: zodat de ingezette verbeteringen blijvend zijn.

Een interim commercieel directeur is al mogelijk vanaf 1 dag per week. Samen met jou stemmen we de benodigde tijd af om de gestelde doelstellingen te behalen.

Wil je weten wat wij voor je organisatie kunnen betekenen? Klik hier en wij nemen  contact op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

« Terug naar alle artikelen

Master your Business

Stap op 16 mei samen met ons in de wereld van impactvol leiderschap, business sustainabillity en commercieel succes.

Aanmelden

You have Successfully Subscribed!