BusinessBuilding is al jaren gespecialiseerd in commerciële resultaat verbeteringen realiseren met en voor onze klanten. Deze kennis en expertise zetten wij ook in om voor bedrijven en brancheverenigingen academies te ontwikkelen en te implementeren.

commercieel-groei-model-businessbuildingIn de alsmaar veranderende marktomstandigheden zien veel ondernemers bijvoorbeeld dat ze zich moeten aanpassen aan de wensen en behoeftes van de klant, maar weten vaak niet goed hoe ze dit moeten doen. Juist op dit soort vraagstukken geeft een BusinessBuilding Academy Commercieel Ondernemerschap antwoord.

Maar een Academy kan bijvoorbeeld ook een volledige commerciële opleiding voor starters in sales en marketing behelzen.

Wij leveren de belangrijkste theorie en bewezen methodieken, gekoppeld aan praktijkopdrachten waardoor de deelnemers al tijdens de Academy de voordelen implementeren in de praktijk.

BusinessBuilding maakt tijdens deze Academy steeds gebruik van de laatste didactische ontwikkelingen zoals onder andere online coaching en problem based learning.

 

Veel meer dan een training

Een Academy is veel meer dan een training, het is een integrale aanpak c.q. opleiding met een hoog praktijk gehalte. De deelnemers krijgen theorie en gaan deze direct toepassen door middel van praktijkopdrachten. Ook hebben de deelnemers subgroep bijeenkomsten waarbij op basis van Problem Based Learning specifieke cases worden opgelost. Gedurende de gehele Academy staan de deelnemers steeds in nauw contact met de diverse trainer/coaches. Het resultaat is dat de deelnemers direct de meerwaarde in de praktijk kunnen realiseren.

 

Zowel voor B2B als voor B2C

BusinessBuilding heeft Academies ontwikkeld voor zowel de business-to-business markt, als voor de retail/business-to-consumer markt. Uiteraard worden de verschillende Academies specifiek ontwikkeld voor de desbetreffende branche en situatie.

 

Maatwerk

Een Academy wordt door ons altijd maatwerk ontwikkeld, passend bij de branche en de specifieke behoefte van het bedrijf en de markt. Door deze maatwerk aanpak ervaren de deelnemers dat het echt voor hen is geschreven en is het ook direct toepasbaar in de praktijk.

 

Voorbeelden

Afgelopen jaren hebben wij diverse academies ontwikkeld voor uiteenlopende bedrijven en branches. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

Speciaal voor één van de grootste lenzenfabrikant ter wereld ontwikkelden wij een Academy Commercieel ondernemerschap in de optiekbranche.

Ook hebben wij een Academy voor de autoschade herstelbranche ontwikkeld en geïmplementeerd.

Een Academy in de ICT branche, gericht op de afnemers van een distributeur.

We hebben een Academy ontwikkeld voor een uitzendorganisatie waarbij Young Professionals in het sales vak worden opgeleid. Een anderhalf jaar durende Academy waarbij hoog opgeleide starters worden opgeleid tot senior sales professionals.

Benieuwd naar de meerwaarde voor jouw bedrijf of situatie? Neem contact op met één van de Academy specialisten Andre de Wilde op 06-44565666 of mail ons voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.

« Terug naar alle artikelen