Diverse gesprekken met enthousiaste ondernemers uit de facilitaire branche, waarin we spraken over commerciële resultaat verbetering, inspireerde mij om een “Summer Sales Growth” training te organiseren. Mijn doelstelling was het om kleine- tot middelgrote organisatie te helpen hun verkoop processen beter in te richten, hun commerciële vaardigheden aan te scherpen en op het gebied van acquisitie de mindset positief te beïnvloeden.

Een drietal overeenkomsten hadden deze ondernemers veelal gemeen. Ze voelden zich stuk voor stuk verantwoordelijk voor de verkoopresultaten van hun organisatie en waren zich ervan bewust dat ze hun huidige acquisitie activiteiten beter konden organiseren. Daarnaast worden operationele taken gecombineerd met commerciële activiteiten waarmee hun tijd, om kansrijke doelgroepen na te jagen en geschikte oriëntatie kanalen in te zetten, beperkt is. Tenslotte ontbreekt het bij de meesten aan een budget om externe expertise 1 op 1 in te huren.

Op weg naar huis en met het laatste gesprek nog vers in mijn geheugen ontstond het idee om deze ondernemers bij elkaar te brengen! Op de uitnodiging om deel te nemen aan een Multichannel Acquisitie Training werd dan ook enthousiast gereageerd. Een zestal vakbroeders uit diverse regio’s schreven zich direct in. Mede door het feit dat deze ondernemers uit verschillende regio’s kwamen en niet in elkaars vaarwater zitten, ontstond vanaf de eerste sessie een sfeer waarin ervaringen werden uitgewisseld en kennis met elkaar werd gedeeld.

Verdeeld over drie weken werd theorie met praktijksituaties afgewisseld en werden ter voorbereiding op een volgende sessie thuisopdrachten serieus uitgewerkt en door mij beoordeeld.

Benieuwd wat deze deelnemers ervan vonden? Lees dan hieronder een tweetal reacties.

Succes Schoonmaak Volendam

summer-sales-growth-businessbuilding-succes-schoonmaak-volendam-Onder deskundige leiding en op informele basis heb ik drie voortreffelijke trainingsdagen gehad. Samen met concullega’s ben ik tot nieuwe en heldere inzichten gekomen om mijn commerciële resultaten te verbeteren. Een goede “wake up call” om geëffende paden te verlaten. Maar ook door de kleine groepssamenstelling hadden wij de mogelijkheid om effectief sparren, te oefenen en goede feedback aan elkaar geven. Ik ga gemotiveerd en enthousiast aan de slag en ben ervan overtuigd dat mij dit Succes gaat opleveren.

Nico Vonk
Manager Marketing & Sales

Stomerij.nl Eindhoven

summer-sales-growth-businessbuilding-succes-stomerij-nl-eindhoven-ondernemersPeter heeft mij met zijn eigen acquisitie vaardigheden weten te overtuigen dat hij beter resultaat in iedereen naar boven kan halen. De  investering van deze training heeft zich dan ook dubbel en dwars terugverdiend! Door zijn ruime Sales ervaring heeft hij mij iedere keer weer aan het denken gezet en zijn heldere visie om tot blijvend resultaat te komen heeft mij bereikt. Hij heeft het beste uit mij naar boven gehaald en dit voor mij vertaald naar bruikbare handvatten die ik zeker in de praktijk zal toepassen.

Thijs Hoeben
Accountmanager

Wil jij ook deelnemen aan de Winter Sales Growth van BusinessBuilding?

Op 9, 16 en 24 november wordt er weer een multichannel acquisitie training georganiseerd in Utrecht. Heb je belangstelling vraag dan de brochure aan bij een van de BusinessBuilding Partners.

« Terug naar alle artikelen

Impactvol Leiderschap

De wereld verandert, hoe ga je als leider mee?

Ga naar de Whitepaper!

You have Successfully Subscribed!