Groeimogelijkheden

Veel bedrijven waarvoor BusinessBuilding werkt, hebben de wens om meer omzet uit bestaande klanten te halen. Geen vreemde gedachte. Bestaande klanten bieden immers vrijwel altijd de beste mogelijkheden om te groeien.

Inzicht

Om te kunnen bepalen hoe er meer omzet is te genereren, lopen we eerst samen met de opdrachtgever een aantal vragen door. Daaruit blijkt regelmatig dat er onvoldoende inzicht is over een aantal cruciale zaken. Inzicht in zaken als:

  • waar accountmanagers hun tijd aan besteden
  • het aantal bezoeken dat accountmanagers afleggen bij “de beste accounts”
  • wie “de beste” accounts zijn
  • welke accounts meer dan één product of dienst kopen.

Accountmanagers kiezen de weg van de minste weerstand. Helaas besteden ze vaak onbewust en onbedoeld de meeste tijd aan klanten die het hardst schreeuwen of bij wie de koffie het lekkerste is.

Effectief en efficiënt

18-procent-meer-omzet-uit-bestaande-klanten-groeimogelijkheden-businessbuildingDit staat haaks op wat iedere organisatie wil. Accountmanagers die zo effectief en efficiënt mogelijk werken, zodat zij de meeste omzet binnenhalen. BusinessBuilding heeft een Accountsheet met Potentiematrix ontwikkeld, waarmee dit doel is te bereiken. Accountsheet met Potentiematrix De accountmanagers maken de Accountsheet met Potentiematrix. Op een pragmatische wijze en op niet meer dan twee A4’tjes. Dikke accountplannen verdwijnen immers steevast in een lade en missen hun doel. Wij koppelen direct een actieplan aan de Accountsheet. Het plan zorgt ervoor dat op korte termijn resultaten worden bereikt. Groei Klanten waarvoor wij dit hebben ingericht, bereiken in een aantal maanden tijd omzetgroei tot wel 23 procent. Kort gezegd te behalen in de volgende drie stappen:

  1. Werk met Planmatig accountmanagement en inzicht in de potentie
  2. Besteed aandacht aan de juiste klanten
  3. Stuur hiermee de omzet gegarandeerd omhoog

Meer info

Wilt u weten hoeveel deze aanpak uw organisatie kan opleveren? Wilt u de groeimogelijkheden inzien? Wij maken het voor u inzichtelijk. Neem daarvoor vrijblijvend contact met ons op, mail ons of bel ons op 088 – 0111 333 .

« Terug naar alle artikelen