Neuro en Resultaat

Met breinkennis effectief inspelen op de veranderende markt

Het menselijk brein herbergt diverse geheimen. Met behulp van de laatste technieken zijn neurowetenschappers in staat om real-time in het brein te kijken. Dit geeft belangrijke inzichten in hoe ons menselijk brein daadwerkelijk reageert. Stap voor stap ontdekken we steeds meer over de werking van onze hersenen en welke invloed het brein op ons dagelijks gedrag en handelen heeft. BusinessBuilding staat voor duurzame gedragsverandering in organisaties en heeft neurowetenschappelijke inzichten in leiderschaps-, management- en salesprogramma’s gebracht.

“Het zijn niet de sterkste soorten die overleven, ook niet de meest intelligente. Het zijn diegene die het beste reageren op veranderingen.”

Charles Darwin

Als mens en als ondernemer wil je groeien, zo goed en zo duurzaam als mogelijk is. Ambitie en groei zijn onlosmakelijk verbonden met verandering en veranderprocessen. Maar dat is nog niet zo gemakkelijk! Want veranderen is voor de meesten van ons niet natuurlijk.

Hoe wordt veranderen een natuurlijk proces?

De wereld om ons heen verandert continue en sneller dan ons brein kan bijhouden. Bedrijven moeten mee  veranderen, om geen commerciële slagkracht te verliezen. Hoe passen de medewerkers in je organisatie zich zodanig aan dat flexibel inspelen op de veranderende markt uiteindelijk een natuurlijk proces wordt?

Bij interne verbeterprocessen en het implementeren van verandering, zeggen medewerkers veel “ja”, maar doen uiteindelijk toch “nee”. Vaak blijkt na enkele maanden dat er geen echte vooruitgang is geboekt bij het realiseren van de plannen of veranderingen. Hoe zorg je er nu voor, met gebruik van breinkennis, dat medewerkers “ja” zeggen, maar ook “ja” doen?

BusinessBuilding heeft haar eigen neuro-experts

Ze hebben zich verdiept in hoe je met neurowetenschappelijke inzichten een effectieve en flexibele verandering inzet op het gebied van werkprocessen en gedrag/mindset. Het resultaat is de Neuro Academy; vier leiderschaps- en managementprogramma’s die jou als ondernemer helpen om groei en ambitie op duurzame wijze te verwezenlijken.

In de Neuro Masterclasses nemen onze experts je mee in de fascinerende wereld van ons brein. Je krijgt een eerste inzicht in breinkennis en hoe je (commerciële) processen en resultaten kunt beïnvloeden. Je leert hoe je bereikt dat er minder weerstand wordt opgewekt bij veranderingen, waardoor het behalen van gestelde doelen eenvoudiger wordt.

Neuro-webinar: Motiveren voor ondernemers en ondernemende managers

Onlangs vond ons Neuro-webinar over motivatie plaats. We hebben veel positieve reacties ontvangen. De meer dan 100 deelnemers gaven aan direct aan de slag te kunnen met de praktische tips die ze kregen. Bedankt voor jullie deelname! Heb je het webinar gemist, en wil je weten welke neuro-inzichten jou helpen bij het motiveren van je collega’s?

Hieronder kun je het in alle rust terugkijken. Heb je vragen over de inhoud of wil je verder sparren over het toepassen van neurowetenschap in je dagelijkse werk? Neem dan contact op met een van onze neuro-experts op neuro@businessbuilding.nl .

Op de hoogte blijven van onze Neuro masterclasses of interesse in een vrijblijvend gesprek met één van onze neuro-experts?

Bel 088 – 0111 333 of mail naar neuro@businessbuilding.nl