BusinessBuilding Academy

Commerciële opleiding voor B2B en B2C

BusinessBuilding is al jaren gespecialiseerd in het verbeteren van commerciële resultaten met en voor onze klanten. Deze expertise zetten wij ook in om voor organisaties een commerciële opleiding voor sales en marketing professionals te ontwikkelen en te implementeren: De BusinessBuilding Academy. Dit is een integrale opleiding met een hoog praktijkgehalte, waarbij de opleiding specifiek wordt ontwikkeld voor uw branche of situatie. Het resultaat is dat deelnemers direct meerwaardekunnen toevoegen aan uw organisatie.

Commerciële opleiding voor B2B en B2C

BusinessBuilding heeft commerciële opleidingen ontwikkeld voor zowel de business-to-business markt, als voor de retail/business-to-consumer markt. Uiteraard worden de verschillende Academies specifiek ontwikkeld voor de desbetreffende branche en situatie.

Uitgangspunten: Branche specifiek & maatwerk

Een Academy wordt door ons altijd maatwerk ontwikkeld, passend bij de branche en de specifieke behoefte van het bedrijf en de markt. Door deze maatwerk aanpak ervaren de deelnemers dat de opleiding echt voor hen is gemaakt en daarmee ook direct toepasbaar in de praktijk.

Doelgroep: van Ondernemers tot Sales & Marketing Starters

In de alsmaar veranderende marktomstandigheden zien veel ondernemers bijvoorbeeld dat ze moeten inspelen op de wensen en behoeftes van de klant om commercieel succes te behalen. Ze weten echter vaak niet goed hóe. Juist op dit soort vraagstukken geeft de opleiding Commercieel Ondernemerschap antwoord.

Een BusinessBuilding Academy kan ook een volledige commerciële opleiding voor starters in sales en marketing zijn. Wij leveren de belangrijkste theorie en bewezen methodieken op sales- en marketinggebied en koppelen dit aan praktijkopdrachten. Zo kunnen deelnemers al tijdens de Academy de voordelen implementeren in de praktijk. BusinessBuilding maakt tijdens deze Academy steeds gebruik van de laatste didactische ontwikkelingen zoals onder andere online coaching en Problem Based Learning.

Opbouw van de Commerciële Opleiding

De academies van BusinessBuilding zijn meer dan een training: het zijn integrale opleidingen waarbij deelnemers worden klaargestoomd voor de uitvoering in de praktijk. De theorie zal direct worden toegepast door middel van praktijkopdrachten. Ook vinden er subgroep bijeenkomsten plaats, waarbij op basis van Problem Based Learning specifieke cases worden opgelost. Gedurende de gehele Academy staan de deelnemers steeds in nauw contact met de diverse trainer/coaches.

Deelnemers van de commerciële opleiding van BusinessBuilding werken zo effectief aan hun commerciële competenties en dit vertaald zich direct naar een meerwaarde in de praktijk.

  Onderwerpen

  Tijdens de BusinessBuilding Academy komen de volgende onderwerpen aan bod:

    • Begeleid en ontwikkel de medewerkers 1 tot 2 jaar
    • Praktijkgerichte opleiding
    • Maatwerk passend bij uw organisatie
    • Onderwerpen zoals: acquisitie, gesprekstechnieken, groepsdynamica, social media, klantgericht werken, effectieve marktbewerking
    • Training en coaching in theorie en praktijk
    • Inclusief tools voor online learning (BusinessBuilding APP) en overige materialen
    • Werken aan vaardigheden en motivatie/gedrag
    • Bewezen methodieken en resultaten

  Onze Commerciële Opleidingen in de praktijk

  Afgelopen jaren hebben wij diverse academies ontwikkeld voor uiteenlopende bedrijven en branches. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

    • Commercieel ondernemen in de optiekbranche: Speciaal voor één van de grootste lenzenfabrikant ter wereld ontwikkelden wij een Academy Commercieel ondernemerschap in de optiekbranche.
    • De beste Sales Academy voor Young Professionals: We hebben een Academy ontwikkeld voor een uitzendorganisatie waarbij Young Professionals in het sales vak worden opgeleid. Een anderhalf jaar durende Academy waarbij hoog opgeleide starters worden opgeleid tot senior sales professionals.
    • Voor een grote zorgaanbieder hebben wij een opleiding Commercieel Management op maatontwikkeld. Vaardigheden zijn aangescherpt en de werkwijze is beter afgestemd.

  Neem contact met mij op!

  Bent u benieuwd of een Interim Commercieel Directeur bij uw organisatie resultaat kan boeken?

  Neem dan contact op met één van onze partners of stuur een mail