”Focus en aandacht zorgen voor een maximaal rendement”

Patrick van Oosten, Partner BusinessBuilding

Alles wat aandacht krijgt groeit. Heldere en duidelijke plannen formuleren zijn de basis voor ieder commercieel succes. Doelstellingen dienen in begrijpende taal te landen bij alle betrokkenen. Uiteraard heeft ieder MT en verkoopteam de juiste middelen en vaardigheden nodig.
We leven in een dynamische wereld waarbij veranderingen ons niet alleen overkomen maar ook benodigd zijn om aansluiting te houden of in sommige situaties een voorsprong te nemen. Focus en aandacht zorgen voor een maximaal rendement.

Expertisegebieden

  • Commercieel (interim) management
  • Opzetten en inrichten van commerciële organisaties/processen
  • Advies, coaching en training afgestemd op commerciële groei en blijvend resultaat

 

Achtergrond

Patrick is opgegroeid in een familiebedrijf, een automotive achtergrond met meerdere vestigingen, waarmee hij zijn eerste stappen in de wereld van commercie maakte. Ruim 15 jaar werkte hij in de sales en diverse management rollen binnen verschillende branches. Als directielid was hij verantwoordelijk voor stevige commerciële transities.

Persoonlijkheid en persoonlijk zijn betreffen belangrijke pijlers in een goede samenwerking.

Hard op de inhoud en zacht op de relatie zijn dan kenmerkend voor een stabiele samenwerking.  Patrick zijn toegevoegde waarde ligt enerzijds op de ervaring binnen de diverse branches waarbij diverse verkoopstrategieën werden toegepaste om producten en diensten middels merken naar de markt te brengen en anderzijds de consequente uitvoering met passie en perfectie over te brengen binnen de verschillende lagen in een organisatie.

 

Passie

Als kopen kiezen is, dan is verkopen de klant helpen een keuze te maken! Het vertrekken vanuit de stoel van de klant, het oprecht inleven in diens uitdagingen geven een compleet beeld en volledige inzichten. Persoonlijkheid en persoonlijk zijn.

Neem contact op:

Klantcases van BusinessBuilding:

whitepaper toekomst sales en marketing in b2b

Download onze nieuwe Whitepaper

De toekomst van sales & marketing in de B2B-markt

Nu downloaden!

You have Successfully Subscribed!