Onderzoek alles, behoud het goede en doe het goede beter.

Marieke van Stek – van Maanen, Partner BusinessBuilding

Het zijn niet de sterkste soorten die overleven en ook niet de meest intelligente. Het is het soort dat het beste reageert op veranderingen.

Charles Darwin (1809-1882)

Flexibel, weerbaar en veerkrachtig, dat is wat organisaties vandaag de dag moeten zijn. Het speelveld kan in een paar maanden tijd radicaal anders zijn en daar dien je als organisatie wel op in te kunnen spelen.

Dit geldt ook voor medewerkers, ook zij dienen zich continue aan te passen aan veranderingen. En verandering is voor ons mensen best lastig. Het liefst houden we alles bij het oude, het bekende en daarmee veilige terrein. Medewerkers kun je echter snel meenemen in de veranderingen door rekening te houden met een aantal breinwetmatigheden. Ruim 95% van ons gedrag is onbewust, dus het kost wel wat meer inspanning dan een gesprek hier of daar om verandering te bewerkstelligen. Noodzakelijk is in ieder geval inspiratie van je medewerkers door een visie of doel te delen, door een veilige omgeving te creëren en zelf het goede voorbeeld te geven. Zorg daarnaast echter ook voor de juiste energie in het team en een positieve energie vanuit de leider. Het neurowetenschappelijk terrein strekt zich binnen organisaties en bij medewerkers nog veel verder uit; van gesprek tot teamanalyse tot aan inspirerend en effectief leiderschap.

Marieke combineert deze neurowetenschappelijk inzichten met sales, commercieel verbetermanagement en leiderschap. Zij kan veranderingen en verbeteringen op de juiste (brein)wijze doorvoeren. Daarnaast heeft ze scherpzinnige analyses en een kritische blik, zij weet tot de kern door te dringen en met (creatieve) oplossingen de medewerkers de verandering aan te laten gaan.

 

Expertisegebieden

  • Overdracht van neurowetenschappelijke kennis en inzichten op gebied van (commercieel) verandermanagement en leiderschap;
  • Professionaliseren van sales en salesmanagement in organisaties;
  • Implementeren en optimaliseren van commerciële processen, commerciële activiteiten en commerciële vaardigheden;
  • Activeren, trainen en coachen van salesmedewerkers en salesteams;
  • Business Development

 

Achtergrond

Marieke is een prettige en krachtige persoonlijkheid. Ze is analytisch en kritisch en heeft een creatieve manier van denken en doen. Ruim 20 jaar ervaring in commerciële, leidinggevende functies maakt haar een bewezen professional op commercieel gebied. Door deze ervaring en haar neurowetenschappelijke kennis begeleidt Marieke succesvol verkooporganisaties, maar ook bedrijven en organisaties waar juist de vakspecialisten in contact staan met klanten. Ze is gedreven en met haar doorzettingsvermogen en energieke instelling weet zij medewerkers te inspireren en aan te zetten tot zelfreflectie, optimalisering en verandering met een duurzaam betere output als resultaat.

Passie

Mariekes overtuiging is dat elke organisatie zichzelf kan verbeteren door afstand te nemen van de waan van de dag. Haar passie is deze organisaties te begeleiden naar een hoger en een professioneler niveau. Marieke zorgt, na een haarscherpe analyse en in samenwerking met het team, voor een helder beleid en duidelijke kaders hoe het doel te bereiken, zodat medewerkers vol vertrouwen de uitdagingen aangaan. Op motiverende wijze scherpt zij doelen aan en worden onderliggende processen, structuren en vaardigheden geoptimaliseerd. Hierdoor zijn organisaties veel succesvoller in het klant- en marktgericht handelen, met een beter rendement als resultaat.

Neem contact op:

Marieke ken ik als een intelligente, zelfbewuste vrouw. Ze bereid zich gedegen voor, handelt bewust en is daarbij doelgericht. Ze brengt innovatieve ideeën in. Wanneer nodig durft ze te confronteren en vasthoudend te zijn. Dat combineert ze met sterke communicatieve vaardigheden en het zoeken van verbinding. Een representatieve, daadkrachtige professional.

Klantcase van Marieke:

Champions League

Presteert jouw commerciële organisatie op Champions League niveau?

Ga naar de Champions League!

You have Successfully Subscribed!