Onderzoek alles, behoud het goede en doe het goede beter.

Marieke van Stek – van Maanen, Partner BusinessBuilding

Het zijn niet de sterkste soorten die overleven en ook niet de meest intelligente. Het is het soort dat het beste reageert op veranderingen.

Charles Darwin (1809-1882)

Flexibel, weerbaar en veerkrachtig, dat is wat organisaties vandaag de dag moeten zijn. Het speelveld verandert continue, dat is de enige constante in deze tijd. Medewerkers moeten zich voortdurend aanpassen, terwijl mensen van nature het liefst dingen bij het veilige ‘oude en vertrouwde’ houden. Daarnaast is ruim 95% van het menselijke gedrag onbewust. Hoe anticipeer je als organisatie en als mens dan op deze continue veranderde omstandigheden?

Het huidige leiderschap vereist andere vaardigheden. Mensen gedijen steeds minder in een hiërarchische structuur. Daarnaast verandert de motivatie om te werken fundamenteel. Zingeving, ‘ertoe doen’ en kwaliteit van werk zijn nu belangrijk. Controleren en heersen werken daarom niet meer. Inspireren, faciliteren en verbinden zijn de sleutelwoorden. Verbinden van de individuen in het team, maar ook daarbuiten en verder dan de eigen organisatie. Leiderschap is vertrouwen geven aan mensen, geloven in hun kunnen. Vertrouwen creëert op haar beurt weer veiligheid. En in veiligheid gedijen mensen. Zo bouw je als leider samen met je medewerkers aan een veerkrachtige, toekomstbestendige en succesvolle organisatie.

Marieke is van nature op zoek naar optimalisatie en verbetering. Zij heeft zich verdiept in neurowetenschappelijke en antropologische inzichten op het gebied van organisaties, veranderingen en leiderschap. Ze heeft ervaring met verandermanagement binnen organisaties en teams. Door scherpzinnige analyses dringt ze tot de kern door en met (creatieve) oplossingen beweegt zij medewerkers en organisaties verandering te adopteren.

 

Expertise Leiderschap

  • ‘Impactvol Leiderschap’ voor leiders en managers
  • Vol vertrouwen de uitdaging aangaan; werken met intrinsiek gemotiveerde medewerkers
  • Veerkrachtig handelen voor medewerkers, teams en organisaties
  • Inzichten en concrete toepassingen voor leiders en managers in “Hoe werkt het brein?”
  • Florerende teams door inzicht in de neurogedragsstijlen van team en het individu

Expertise Commercie

  • Implementeren en professionaliseren van commerciële mindset, processen en vaardigheden
  • Training en coaching van commerciële teams en managers
  • Business Development

Achtergrond

Marieke is een sympathieke en krachtige persoonlijkheid. Ze is positief-kritisch en heeft een creatieve manier van denken en doen. Door haar ervaring, gestructureerde aanpak en haar diepgaande kennis begeleidt Marieke succesvol organisaties, teams en medewerkers. Ze is gedreven en met haar doorzettingsvermogen en energieke instelling weet zij mensen te inspireren en aan te zetten tot zelfreflectie, optimalisering en verandering. Resultaat is dat medewerkers, teams en organisaties duurzaam beter floreren en excelleren.

Passie

De passie van Marieke is organisaties te begeleiden naar een hoger en professioneler niveau. Waar mensen gedijen en betrokken zijn, waar de cultuur in balans is. Balans in enerzijds de krachtige elementen als doelgerichtheid, differentiatie, concurrentie, conflicten aangaan, excelleren. En anderzijds de verbindende elementen, zoals integratie, focus op onderlinge relaties, harmonie, samenwerken, collectief, overeenkomst. Een sterke organisatie heeft beide spectra optimaal benut. Vanuit de verbindende elementen samen ‘strijden’ naar een gezamenlijk doel, dat is haar doel.

Neem contact op:

Marieke ken ik als een intelligente, zelfbewuste vrouw. Ze bereid zich gedegen voor, handelt bewust en is daarbij doelgericht. Ze brengt innovatieve ideeën in. Wanneer nodig durft ze te confronteren en vasthoudend te zijn. Dat combineert ze met sterke communicatieve vaardigheden en het zoeken van verbinding. Een representatieve, daadkrachtige professional.

Klantcases van Marieke: