”Zonder delen kun je niet vermenigvuldigen”

Hilde Wijlacker Partner BusinessBuilding

In haar leidinggevende en/of commerciële posities is bovenstaande uitspraak altijd leidend voor Hilde. Hiermee geeft ze richting aan organisaties en transformeert deze vervolgens naar een hoger niveau. (Her)inrichting van structuren en processen moeten resulteren in excellente performance. Hierbij combineert Hilde een sterke focus op strategie met een gebalanceerde mate van pragmatisme. Met haar overtuigingskracht, transparante communicatie en coachende vaardigheden neemt ze niet alleen haar teams mee, maar zorgt ze ook voor draagvlak bij alle relevante stakeholders (zowel intern als extern).
Meestal is bij een organisatie duidelijk dat het roer om moet en is zelfs de zogenaamde stip op de horizon al zichtbaar. De essentie ligt vervolgens vaak in de vraag “hoe?”. Het antwoord is een mix van leiderschap en ervaring. Hilde is zo’n ervaren leider en zorgt tevens dat de verandering ook geborgd wordt.

Woorden die Hilde karakteriseren zijn o.a. doelgericht, resultaatgericht, verbindend, empathisch, motiverend, humor, krachtig en positief.

Expertisegebieden

  • Commercieel Interim Management
  • Retail/Wholesale/FMCG (B2B, B2C) – Category Management
  • Change management, optimaliseren processen
  • Commerciële Audits / Consultancy
  • Coaching/Cultuurveranderingstrajecten/Systemisch werken

 

Achtergrond

Hilde’s werkzame leven is in onderstaande drie fases te verdelen met ieder hun eigen merites. Bij Business Building voegt ze deze drie samen.

Bijna 20 jaar ervaring in FMCG is het fundament van Hilde’s uiteenlopende en stevige commerciële retail basis: gestart als management trainee heeft ze veel uiteenlopende leidinggevende rollen vervuld. Kernwoorden hier zijn werken via structuren en gestandaardiseerde processen, ontwikkelen van visie en strategie, deze vervolgens uitwerken naar concrete haalbare doelstellingen (fact based) met heldere KPI’s.

Gedegen opleidingen coaching en systemisch werken hebben Hilde niet alleen geleerd individuen en teams mee te nemen en in hun kracht te zetten, maar ook de knelpunten in organisaties te identificeren en deze aan te pakken.

In de ruim 10 jaar interim ervaring daarna, bij een breed scala aan ondernemingen (van corporate tot familiebedrijf) met dito bedrijfsculturen heeft Hilde bovengenoemde ervaring en opgedane kennis verder in de praktijk gebracht en de commerciële slagkracht van haar opdrachtgevers verhoogd.

Passie

Overtuiging van Hilde: Door kennis en ervaring met elkaar te delen binnen teams, binnen organisaties en binnen branches wordt samen – werken niet alleen leuker maar worden bovenal de commerciële resultaten makkelijker vermenigvuldigd.

Neem contact op:

Klantcases van BusinessBuilding:

Impactvol Leiderschap

De wereld verandert, hoe ga je als leider mee?

Ga naar de Whitepaper!

You have Successfully Subscribed!