”Als je blijft doen wat je altijd deed zal het resultaat nooit beter worden.”

Arend Jan Hofman, Partner BusinessBuilding

Het realiseren van blijvende commerciële groei en verkoopsucces is afhankelijk van verschillende factoren. Het begint weliswaar met het bepalen van de juiste strategie maar daarna zijn het de mensen die het moeten gaan doen. Geen mens is hetzelfde waardoor competenties en vaardigheden vaak verschillen en ook niet altijd gelijkwaardig zijn ontwikkeld. Om tot een high performance team te komen is het de kunst om deze verschillende competenties en vaardigheden optimaal te benutten en op elkaar af te stemmen. Hier ligt een uitdaging voor de directie en het management om dit zo goed mogelijk te organiseren. Door mensen in hun kracht te zetten, vertrouwen te geven, te laten ontwikkelen en verantwoordelijkheid te geven worden ze deelgenoot van het gezamenlijke doel. High performance teams met een duidelijk en doeltreffend proces en de juiste mind-set zullen te allen tijde blijvend commerciële groei realiseren. Arend Jan helpt bedrijven en organisaties met deze uitdaging en weet als geen ander teams en individuen te helpen om het beste uit zichzelf te halen en te laten excelleren.

Expertisegebieden

  • Interim-management
  • Aansturen, creëren en ontwikkelen commerciële teams
  • Verandermanagement
  • Coaching management, directie en commerciële medewerkers
  • (Sales)procesontwikkeling en implementatie
  • Commerciële audits

 

Achtergrond

Met meer dan 35 jaar werkervaring in commerciële functies brengt Arend jan een schat aan kennis en ervaring mee om ondernemingen te helpen met hun commerciële ambities. Zijn ervaring heeft hij opgedaan bij diverse bedrijven in de Retail, semioverheid en financiële sector.

Gedurende zijn loopbaan heeft hij als commercieel manager diverse salesteams opgebouwd, gevormd en aangestuurd. Ook heeft hij ruime ervaring met het ontwikkelen en implementeren van (sales) processen en het verbeteren van de Value chain.

Zijn jarenlange sales en managementervaring op Nationaal en Internationaal niveau heeft hij zowel in het MKB opgedaan als bij (beursgenoteerde) Multinationals. Hij weet wat er nodig is om als onderneming succesvol te zijn in een zwaar competitieve en concurrerende markt. Door collega’s en medewerkers wordt hij beschreven als een gedreven en authentiek persoon die met een positieve instelling en sterke communicatieve vaardigheden zaken voor elkaar krijgt. Door zijn ervaring in de Financiële Markten (o.a. optie- en valutahandel) heeft Arend Jan naast financiële kennis ook een sterk analytisch vermogen ontwikkeld wat nodig is om snel de kernproblemen boven water te krijgen die aangepakt moeten worden.

Passie

Arend Jan is ervan overtuigd dat het commercieel altijd beter kan omdat er zoveel factoren zijn die het commercieel resultaat beïnvloeden. Hij heeft een enorme drive om te onderzoeken waar er nog te winnen valt of zaken anders moeten. Of het nu gaat om mensen in hun kracht zetten middels training of coaching en/of processen optimaliseren, er is altijd wat te doen. Zorg dat je onderscheidend bent, speel adequaat in op veranderingen en benut de kansen die zich voordoen. Met de juiste mensen op de juiste plaats zal dit een vanzelfsprekendheid worden die zorgt voor blijvende economische groei en een sterke marktpositie.

Neem contact op:

Klantcases van BusinessBuilding:

Master your Business

Stap op 16 mei samen met ons in de wereld van impactvol leiderschap, business sustainabillity en commercieel succes.

Aanmelden

You have Successfully Subscribed!