Roel Driessen

Stel je klant betere vragen, dan krijg je betere antwoorden en maak je elkaar succesvoller

Roel Driessen

Contact

Roel Driessen

Telefoon: 06-42694032

Het is aan het commerciële leiderschap van een bedrijf om voor verkopers en adviseurs een omgeving te creëren die ondernemerschap stimuleert, nieuwe ideeën voortbrengt en daarmee medewerkers ruimte geeft om succesvol te kunnen zijn. Van vertrouwen naar resultaat dus. Absolute voorwaarde is een heldere commerciële strategie die breed en intrinsiek wordt gedragen en daarmee richting geeft aan de verkoopdoelstellingen.

Expertise gebieden

Roel beweegt zich graag op het snijvlak van het algemeen, commercieel en changemanagement;

  • Commerciële strategie; uitvinden en uitvoeren
  • Interim management
  • Opzetten en begeleiden van commerciële sales- en directieteams
  • Consultative selling voor adviesorganisaties
  • Change trajecten naar “High Tech & High Touch”

Achtergrond

Verander hoe je naar de zaken kijkt en de zaken veranderen

 

Roel heeft een brede achtergrond in de midcorporate financiële dienstverlening. Hij heeft meer dan 20 jaar voor diverse banken en tussenpersonen leidende rollen vervuld als commercieel en algemeen directeur, met name op verzekeringsgebied. De laatste jaren heeft hij zich gericht op het opzetten van commerciële units voor zowel corporate als MKB consultancy. Hij heeft zijn strategische en commerciële leiderschap verder aangescherpt met een aantal praktijkgerichte studies bij London Business School, HEC Paris en Nyenrode.

Maar ook was hij als leider betrokken op een 5 tal leiderschapsreizen met commerciële teams die vanaf scratch moesten gaan presteren. Hij is door zijn ervaring als commissaris en adviseur van diverse adviesorganen ook in staat om voor RvC’ s als sparring partner dienen.

Passie

Zijn energie en drive werkt aanstekelijk en is ook de haast onuitputtelijke bron van zijn passie; teams en individuen helpen om echte commerciële professionals te worden en daarmee elkaar succesvol te maken. Vragen stellen doet hij intuïtief, stevig en onbevangen. Zijn oplossingen vragen daarmee om lef, veranderkracht en commitment van de bedrijven die hij (bege)leidt. Wilt u meer verkoopresultaat, dan gaat hij graag het commerciële avontuur met u aan!

Klantcases van BusinessBuilding