Johan Meijerhof

Commercie verbeteren is het doorvoeren van veranderingen om te komen tot een optimaal functionerend salesteam. Elkaar kunnen vinden om te scoren.

Commercie is als ‘totaal voetbal’. Wendbaarheid en flexibiliteit van individu, team en organisatie maken het verschil. De klant echt centraal stellen binnen de totale commerciële organisatie. Aanvallen en verdedigen, werven,  accountmanagement, de binnendienst en service engineering.

Neem contact op met Johan

Commercie is teamwork. Het betrekken en positief motiveren van alle stakeholders, intern en extern. Commercie is een vak, vaak door ‘succesvolle en overtuigde einzelgängers’, maar daarmee win je geen wedstrijden. Ook binnen commercie is samenwerken heel belangrijk. Als team moet je het verschil kunnen maken. Pieken op het juiste moment. Johan weet dit uit eigen jarenlange ervaring.

Achtergrond

Johan heeft ruim 25 jaar ervaring in verschillende commerciële functies en rollen. Als ondernemer heeft hij verschillende initiatieven ontwikkeld tot ondernemingen. Organiseren van collectiviteit voor organisaties en bedrijven in de sectoren ICT en logistiek. Respectievelijk met name in telecommunicatie en fijn distributie.

Johan heeft een stevig commercieel profiel, is een realisator, transformator en inspirator. Doelgericht en met creativiteit en daadkracht zaken in beweging brengen tot blijvende resultaatverbetering. Professioneel en pragmatisch doorgrondt Johan de bedrijfssituatie en omstandigheden. Adviseert op de verbeterpunten, plant, ondersteunt en borgt de veranderingen.

Expertisegebied

  • ‘Alignment’ strategie en executie
  • Ontwikkelen en implementeren van groeistrategieën
  • Business Development in bestaande en nieuwe markten
  • Ondersteunen en ontwikkelen ‘strategic selling’
  • Optimaliseren commerciële performance tot blijvende resultaatsverbetering

Passie

Enthousiasme drijft Johan voorwaarts, maar hij is ook nuchter en kan met overtuigingskracht mensen meenemen in veranderingsprocessen. Daarbij is hij ‘recht-door- zee’, houdt rekening met de omstandigheden en zal relativeren en nuanceren waar dat aan de orde moet zijn. De energie zit ‘m in samen betere resultaten behalen en alle plezierige dingen die daaruit voortvloeien.

Samenwerken binnen het team en de totale organisatie creëert vaak mogelijkheden die individueel
niet haalbaar zijn. Samenwerken is niet altijd gemakkelijk, maar wel de moeite waard.

Klantcases van Johan

Neem contact op met Johan

Johan is een zelfstandig sneldenkende persoon die zich keihard inzet voor zijn klant en zorgdraagt voor het behalen van de doelstellingen van zijn klant. Hij heeft als aanjager dit project de benodigde snelheid gegeven en toegewerkt naar een prachtig resultaat.