Met Johan Joldersma van BusinessBuilding hebben we op een belangrijk moment waardevolle kennis kunnen binnenhalen. Johan is Iemand die zich snel inleeft in de organisatie, meedenkt en meewerkt door snel gedragen besluiten te nemen. Wij zijn erg tevreden met het resultaat en zien de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Eric de Boer

Health Cloud Initiative

Startsituatie

Winbase, leverancier van innovatieve EPD Software voor GGZ en paramedische zorg, heeft eind 2021 een andere aanbieder in de branche overgenomen. Door goede aandacht richting klanten, innovatie en medewerkers was er nog relatief weinig noodzaak om verder te commercialiseren. De Operationeel Directeur had een brede scope, van IT en softwareontwikkeling tot marketing en commercie. Met het sneller groeien van de organisatie bleek het gewenst om externe expertise binnen te halen om deze groei te begeleiden.

Aanpak

Na een kennismaking bij investeringsmaatschappij Vortex Capital Partners is Johan Joldersma voor twee dagen per week gestart bij Winbase als coach van de Operationeel en Commercieel Directeur. Zoals bij elke interim opdracht, was het startpunt een Commerciële Audit. Door in korte tijd met alle lagen van de organisatie in gesprek te gaan, ontstond snel een overzicht van processen, waardecreatie en oplossingen, organisatie en commerciële slagkracht. Op basis van de Commerciële Audit werd een aantal aanbevelingen gedaan, die essentieel zijn om de groei van Winbase te faciliteren. Al snel daarna werden de commerciële en marketingtaken overgenomen door Johan, zodat er voor de Operationeel Directeur meer ruimte kwam voor de operationele aansturing.

Resultaat

In een aantal maanden is er veel gebeurd. Als onderdeel van de directie dacht Johan mee over commerciële prioriteiten. Ook gaf hij leiding aan het sales & marketingteam. De integratie tussen de overgenomen organisatie en Winbase kreeg meer aandacht, waardoor de teams hechter werden. Marketingstrategieën werden aangescherpt. Er gebeurde veel online (website, socials) en er werd een doortimmerde invulling gegeven aan beurzen zoals Zorg & ICT.

Er kwam meer aandacht voor de commerciële funnel en forecast die, ondersteund met praktische dashboards, in Monday.com worden bijgehouden.

Een extern bureau is aangetrokken om een groot aantal prospects in kaart te brengen. In deze periode vond ook de naamswijziging en lancering van Winbase naar Health Cloud Initiative plaats. Tijdens directie off-sites, gaf Johan actief input aan de markt/product strategie, waarbij zijn ervaring in andere bedrijven uitstekend van pas kwam. Als coach voor de salesteams, lag Johans focus op het optimaliseren van de verkoopgesprekken. Er is een jaarplan gemaakt voor Sales & Marketing door het draaien van verschillende workshops.

Health Cloud Initiative heeft een prachtige uitgangssituatie om nieuwe EPD-leveranciers onder haar vleugels te nemen en daarmee de administratie in de zorg voor GGZ en Paramedische Zorg in Nederland grotendeels weg te nemen.

Master your Business

Stap op 16 mei samen met ons in de wereld van impactvol leiderschap, business sustainabillity en commercieel succes.

Aanmelden

You have Successfully Subscribed!