Proactieve en toekomstgerichte Accountancy

Proactieve en toekomstgerichte Accountancy

Proactieve en toekomstgerichte Accountancy

Van verwerker naar adviesgedreven kantoor

De accountancy markt is volop in beweging en dat heeft onherroepelijk impact op organisaties. Om resultaten op niveau te houden of te verbeteren en ambities waar te maken, moeten organisaties zich gaan aanpassen. Veel organisaties worstelen met de vraag hoe de transitie in te zetten. Vaak horen we dat door drukte geen tijd kan worden vrijgemaakt om over noodzakelijke veranderingen na te denken. Op zich is het positief dat organisaties veel te doen hebben. Wel beperkt dit de benodigde ruimte die nodig is om over toekomstige ontwikkelingen na te denken, laat staan ernaar te handelen. Uitstel laat problemen opstapelen. Door nu stil te staan bij de ontwikkeling van jouw organisatie sla je de weg in naar structurele resultaatverbetering en groei. Dit creëert rust en duidelijkheid voor medewerkers en klanten en een duurzamer hoger rendement.

Tekort aan gekwalificeerde talenten

Het behouden en vinden van gekwalificeerde medewerkers is regelmatig onderdeel van gesprek en dit zal de komende periode niet veranderen. Daarnaast verschilt de verwachting van medewerkers ten aanzien van werk met een aantal jaren geleden. Met name de balans tussen werk en privé en de behoefte aan afwisseling is anders. Dit dwingt tot nadenken over het medewerkersbeleid en het loopbaanperspectief dat je ze kunt bieden. Hoe ga je met veranderingen om?

Wij helpen bij het opzetten en doorvoeren van een medewerkersstrategie en beleid passend bij de behoefte en verwachtingen van talenten. Hierdoor houd je medewerkers langer vast en ben je aantrekkelijker voor nieuw talent. Investeren in groei en ontwikkeling van medewerkers loont, het leidt tot meer loyaliteit, productiviteit en een betere ROI voor het bedrijf. Dit is weer aantrekkelijk voor nieuwe aanwas.

Van reactief verwerker naar proactief handelen

Boekhouding, belastingaangiftes, jaarrekeningen, real-time rapportages, salarisadministratie én eigen kantoorbeheer. Door zelflerende software kunnen klanten beter en efficiënter worden bediend. Er zijn veel data beschikbaar. De rol van accountants verandert hierdoor en gaat richting adviseur. Er moet proactief in plaats van reactief worden gehandeld. De grootste uitdaging zit in het geven van goed advies aan de klant op basis van de beschikbare data. Iedere klant is uniek in zijn informatiebehoefte en sturing. Dus hoe geef je het juiste advies op het juiste moment? Dit vereist andere skills van medewerkers op communicatief en sociaal gebied en kennis van data-analyse. Je moet leren doorvragen naar de behoefte van klanten en op basis van de data inzicht kunnen geven.  Hoe je hiermee meerwaarde kunt creëren vanuit de organisatie voor de klant en jouw medewerkers meeneemt in deze transitie, daarover adviseren wij graag.  

Rebuild herstelprogramma BusinessBuilding

Een sterke bedrijfscultuur biedt concurrentievoordeel

Binnen de markt voor financiële dienstverlening vinden regelmatig overnames en fusies plaats.  Dit heeft invloed op de cultuur van een organisatie. Een bedrijfscultuur heeft grote impact op het succes van een bedrijf. Een positieve bedrijfscultuur vergroot de betrokkenheid van medewerkers, verhoogt de productiviteit en draagt bij aan het behoud van talent. Niet te vergeten het effect op het imago bij klanten.  Een negatieve cultuur leidt tot het omgekeerde. Veel ondernemingen nemen cultuurconflicten voor lief, aangezien integratie van culturen een complex en uitdagend proces is. Een gemiste kans. Meer dan 90% van de leidinggevenden beschrijft de ‘culturele fit’ als het succes van integratie. Leiders moeten zo snel mogelijk op één lijn komen. Overeenstemming bereiken over doel, strategie, cultuur, merk en de werknemerservaring. In combinatie met andere commerciële, operationele en financiële maatregelen biedt dit een goede kans op succes. BusinessBuilding kan samen met jou het  proces naar de ideale bedrijfscultuur ingang zetten en begeleiden.

Sterke bedrijfscultuur biedt concurrentievoordeel

Business sustainabillity

Accountants gaan een belangrijke rol spelen bij de verslaglegging in het verduurzamen van onze maatschappij, onder andere door nieuwe regelgeving op het gebied van duurzaamheid. Denk aan het kwantificeren van CO2-uitstoot en dit ten laste brengen van het bedrijfsresultaat. Milieuaspecten moeten worden vastgelegd in de balans. Nu is dit vooral gericht op grotere bedrijven, in de toekomst wordt dit naar verwachting ook vertaalt naar kleinere organisaties.

Wie wordt binnen de organisatie specialist op duurzaamheid en welke vraagstukken moeten worden beantwoord? Door met jou mee te denken, helpen wij jouw organisatie zich voor te bereiden op de toekomst.

Rebuild herstelprogramma BusinessBuilding

Varianten op het traditionele Businessmodel  

De nieuwe manier van werken en behoeftes vanuit het werkveld geven stof tot nadenken over het verdienmodel. Het doel is om controle te blijven houden over de inkomstenstroom. Er zijn meerdere methoden die ingezet kunnen worden: fixed fee, abonnementen, value based pricing (gerichte service, customer intimicy).  Graag gaan we met jou in gesprek over hoe je grip kunt houden op jouw omzet, rendement en groei en welk businessmodel het best past in de samenwerking met jouw klanten.

Databeveiliging is een must

Een andere ontwikkeling is het belang van goede databeveiliging, voor zowel het kantoor als voor de klanten. Het laatste wat je wilt is dat data gegijzeld worden of op straat komen te liggen. Lang niet iedereen geeft hier al prioriteit aan. Terwijl er ook hier wetgeving aan komt, waarbij de accountant een controlerende rol gaat spelen. Ook op dit gebied bieden de ontwikkelingen mooie kansen welke wij graag helpen benutten.

Hoe helpen wij accountants & belastingadvieskantoren?

In een kennismakingsgesprek inventariseren wij de behoefte van jouw organisatie. We stemmen onze integrale en pragmatische aanpak af op de situatie en we zorgen ervoor dat je binnen een paar maanden betere resultaten behaalt en een stap zet in de richting van jouw ambitie. Dit doen wij met bewezen methodieken en sterke senior professionals.

Ons team bestaat ​​uit managers en ondernemers uit het bedrijfsleven, met diverse achtergronden en expertises, toepasbaar binnen zakelijke dienstverlening. Wij delen de passie voor het laten groeien van mensen en organisaties.

Wij helpen met:

 • Ontwikkelen strategische visie/propositie; waarde creëren voor jouw klant.
 • Opzetten van een groei- en/of klantstrategie en implementatie.
 • Programma- en verandermanagement.
 • Begeleiden commerciële en digitale transformaties.
 • Ontwikkelen van betrokken en vaardige medewerkers, passend bij de vereisten van de markt.
 • Coaching in motiverend leiderschap.
 • Inrichten medewerkersbeleid; aantrekken, binden en behouden van medewerkers.
 • Bouwen en inrichten van resultaatgerichte processen en structuren.
 • Marketing- en salesoplossingen.

De investering leidt tot:

 • Een business partner met impact voor jouw klanten.
 • Een organisatie waar medewerkers graag willen werken, met een aanzuigend effect voor talent van buitenaf.
 • Blijvende verbetering van commerciële resultaten, ROI, leverage, declarabiliteit en rentabiliteit.
 • Een wendbare toekomstbestendige organisatie
 • En niet onbelangrijk, werkplezier en een minimale verspilling van tijd en energie.

Onze mensen

De 40 professionals van BusinessBuilding hebben allemaal hun sporen verdiend in het bedrijfsleven. Ze hebben grote passie voor het verder brengen van mensen en organisaties en realiseren van resultaat.

Ons Accountancy team bestaat uit

Jos Nijsen

Jos Nijsen

Bianca van der Maat

Bianca van der Maat

Marieke van Stek

Marieke van Stek

Laat je gegevens achter om in contact te komen

Acties
Naam(Vereist)