Optiek Academy

De Optiek Academy is speciaal ontwikkeld voor ondernemers in de optiekbranche. Het is een complete opleiding Commercieel Ondernemen, waarin ondernemers in de optiekbranche alle handvatten aangereikt krijgen om verder te groeien in de huidige, sterk concurrerende markt. De Optiek Academy omvat niet alleen de commerciële theorie, maar lieert sterk aan de praktijk: uw winkel.

Ondernemers in de Optiekbranche

De Optiek Academy is door BusinessBuilding specifiek voor de ondernemer in de optiekbranche ontwikkeld. Het is een complete en intensieve opleiding commercieel ondernemen in de optiekbranche waar u zich als ondernemer verder ontwikkelt, de nieuwste commerciële c.q. marketing- en verkooptechnieken leert en waarmee u een flinke omzetgroei kunt realiseren. Er worden daarnaast bij de verschillende thema’s gespecialiseerde trainers & coaches ingezet. Zo levert de Academy u direct inzicht in alle thema’s die relevant zijn op het gebied van commercie en leiderschap in de optiekbranche.

Uitgangspunten: Groeien in de hedendaagse Optiekmarkt

De markt is de afgelopen jaren flink veranderd. U moet als optiekondernemer alle zeilen bijzetten om de concurrentie voor te blijven en alert in te spelen op marktontwikkelingen én veranderingen op het gebied van internet en online marketing. Intussen moet u ook de inhoudelijke ontwikkelingen binnen de optiekbranche op de voet volgen.
Om al deze uitdagingen optimaal aan te kunnen, hebben wij de Optiek Academy opgezet. Hier krijgt u handvatten waarmee u als ondernemer verder groeit.

Opbouw en duur van de Optiek Academy

De Optiek Academy heeft een looptijd van 10 maanden. Eens in de 6 weken vindt op maandag een theorie dag plaats (van circa 6 uur). In totaal zijn er 7 theoriedagen. U werkt in een groep van maximaal 15 optiekondernemers. In de weken tussen deze theoriesessies gaat u aan de slag met praktijkopdrachten die u met uw persoonlijke coach bespreekt. Deze coach is altijd voor u bereikbaar via mail, telefoon en WhatsApp. U maakt dus actief gebruik van persoonlijke tele-coaching. Hij/zij komt ook bij u in de winkel om u in de praktijk te coachen.
Daarnaast zijn er gedurende de 10 maanden 3 ‘subgroep-bijeenkomsten’ waarin u met collega-ondernemers in gesprek gaat over specifieke onderwerpen. Hier kunt u ervaringen uitwisselen over onderwerpen waar u in de dagelijkse praktijk mee te maken heeft.

Onderwerpen Optiek Academy

Tijdens de Optiek opleiding commercieel ondernemen komende de volgende onderwerpen aan bod:

 

 • Positionering, focus, uitstraling en boodschap (communicatie) naar uw klanten
 • Klantbeleving
 • De Customer Journey van de klant (offline en online) begrijpen en hier optimaal op inspelen
 • Meer omzet halen uit bestaande klanten (verhoging van conversie en retentie)
 • Genereren van nieuwe klanten (doelgroep- en prospectfocus)
 • Database retentiemarketing (verloren klanten, abonnementenverkoop, enz.)
 • Cijfermatige inzichten: klantbezoekconversie optimaliseren en orderwaarde sturen
 • Marketing- en online marketingkanalen (email, website, social media)
 • Thema Marketing & Actiemarketing
 • Klantonderzoek inzetten voor loyaliteitverhoging, segmentatiecommunicatie en omzetgroei
 • Ondernemersdoelen vertalen naar commerciële strategie
 • Leiderschap; een optimaal werkend en renderend team creëren.

Investering Optiek Academy

De investering voor de Optiek Academy bedraagt € 1.650,- per deelnemer. Dit bedrag is inclusief lunches, materialen, praktijkcoaching en persoonlijke coaching. Genoemde bedragen zijn exclusief BTW. De Optiek Academy wordt verzorgd in het opleidingscentrum van BusinessBuilding in Nieuwegein.

De Optiek Academy zal dit jaar starten in april. De exacte data zijn 15 april, 13 mei, 17 juni, 8 juli, 9 september en 11 november 2019.

Inschrijven voor de Optiek Academy

Wilt u deelnemen aan de Optiek Academy? Schrijf u dan nu in via het onderstaande contactformulier. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met u opnemen. Voor meer informatie kunt u ook een e-mail sturen naar academy@businessbuilding.nl.

w

Zou jij ook eens willen sparren over commerciële resultaten?

Zou jij ook eens willen sparren over commerciële resultaten?

We gaan graag het gesprek aan. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op! Voortaan ontvang je max. 6x per jaar onze nieuwsbrief.

Hartelijk dank voor je interesse. We nemen contact met je op.